Cum să economiseşti bani când cumperi gadgeturi electronice
Mă întreb oare cine nu se mândrește cu noul său gadget electronic imediat după ce l-a cumpărat? Trebuie să recunoaștem că toți facem acest lucru, poate unii mai evident decât alții. Suntem atât de fascinați de noua „jucărie” pe care o avem, încât vrem ca toată lumea să afle despre ea și să vadă cum funcționează și de ce este în stare.
Din fericire, când vine vorba despre dispozitivele electronice, nu ducem lipsă de ele. Putem alege dintre iPad-uri, iPhone-uri, telefoane cu Android, laptop-uri, calculatoare personale și multe altele. An de an, acestea sunt mereu îmbunătățite, dar apar, în același timp, și noi modele pe care, evident, că ni le dorim și pe acelea. Suntem foarte conștienți de faptul că tehnologia avansează mereu și ne plictisim relativ repede de cea veche.
Așadar, este normal să vrem să ne cumpărăm cel mai nou model de telefon mobil sau cea mai nouă tabletă când acestea apar pe piață. Într-un astfel de moment, gândul nostru nu mai stă la economisirea banilor, ci numai la dispozitivul în cauză. Însă, chiar dacă vrem să ne cumpărăm cel mai tare iPad sau laptop, nu ar fi mai bine să o facem în așa fel încât să nu cheltuim o avere pe el?
Ba da. A face economie de bani nu înseamnă neapărat să renunțăm la calitatea produsului cumpărat, ci înseamnă a fi inteligenți când vine vorba de achiziționarea celor mai noi tehnologii. În principiu, iată ce ar trebui să faceți dacă doriți să economisiți bani când cumpărați gadget-uri electronice.
În general, electronicele cum ar fi computerele, telefoanele mobile, televizoarele etc., devin depășite de tehnologiile noi care apar foarte repede. Ceea ce era la modă acum un an, anul acesta este deja istorie. Prin urmare, nu vă grăbiți să luați un gadget imediat ce acesta a intrat pe piață, deoarece este scump.
Așteptați câteva săptămâni. Prețul său este posibil să mai scadă între timp. Dacă aveți de ales dintre două modele similare, comparați-le și vedeți care din ele este mai accesibil pentru buzunarul vostru. În caz că dispozitivul cel nou este mai ieftin și aduce mai multe noutăți decât unul ceva mai vechi, cumpărați-l pe acela.
De asemenea, trebuie să știți și ce anume funcții doriți să aibă dispozitivul cumpărat. Dacă sunteți utilizatori obișnuiți, probabil nu veți avea nevoie de un telefon mobil foarte sofisticat, mai ales dacă funcțiile pe care acesta le are nu vor fi folosite mai deloc de către voi.
Căutați informații online despre produsul pe care doriți să-l cumpărați sau apelați la sfaturile prietenilor și ale familiei, în caz că aceștia au achiziționat deja gadget-ul dorit și de voi. Dacă aveți toate datele necesare, vă va fi mult mai ușor să vă decideți dacă veți cumpăra sau nu și voi gadget-ul în cauză.
Pe internet este foarte ușor să găsiți informații despre produsele pe care vreți să le achiziționați. De regulă, este suficient să vizitați câteva bloguri, forumuri sau siteuri de review-uri, de acolo putând afla tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua o decizie de cumpărare. Nu uitați să vizitați și magazinele online sau diversele portaluri de reduceri, deoarece puteți da peste promoții care vă vor ajuta să economisiți și mai mulți bani!
Dacă dispozitivul pe care vreți să-l achiziționați este cam scump pentru bugetul vostru, cumpărați-l la mâna a doua. Adesea, în special dacă luați gadget-ul de la un magazin online, chiar dacă este folosit, el se află într-o stare bună, fiind ca nou. Aceste produse au fost utilizate foarte puțin de către foștii lor proprietari sau au fost doar expuse în showroom sau pe rafturile unui magazin de electronice, unde potențialii clienți au interacționat puțin cu ele.
Astfel de gadget-uri nu prezintă defecte, deci, teoretic, le puteți cumpăra fără griji. Electronicele la mâna a doua se pot cumpăra și de pe siteuri de anunțuri gratuite sau de licitații online. În acest caz, trebuie să fiți extrem de atenți la ce achiziționați și de la cine, pentru a evita cumpărarea unui dispozitiv stricat sau înșelătoriile.
Un nou magazin ieftin si de calitate.
https://electronicgadgets.ro