Cum să faci bani pe internet cu ClickBank

de

Internetul vă poate ajuta să câștigați sume considerabile de bani. Există foarte multe metode de a face bani online, acestea putând împărți în două mari categorii: cele corecte, legitime și legale și cele nelegale. Evident, în acest articol voi vorbi numai despre cele legale. De ce? Pentru că este mult mai ușor să dai o țeapă și să câștigi o anumită sumă de bani din când în când, dar este ceva mai greu și este mai mult de lucru pentru a dobândi exact aceeași sumă din activități legale.

A face bani online prin metode corecte ia ceva timp. Nu este deloc imposibil, trebuie doar să fiți dispuși să depuneți un pic de efort și să vă documentați bine înainte de a alege prin ce metodă veți vrea să câștigați bani pe internet. Evitați orice oportunitate sau program care vă face promisiuni prea bune pentru a fi adevărate, pentru a nu pierde timpul și a avea regrete ulterior.

Una dintre metodele legale de a câștiga bani online este prin intermediul rețelelor de marketing afiliat sau prin intermediul diverselor siteuri care oferă ele însele un program de marketing afiliat. Poate că rețeaua cea mai cunoscută din lume este, fără îndoială, ClickBank. Este una dintre cele mai mari piețe de produse digitale la momentul de față. Veniturile generate de această rețea se ridică la 350 de milioane de dolari în fiecare an.

Cum funcționează?

O rețea de afiliere este, în esență, un model de vânzări bazat pe comisioane. ClickBank vă oferă oportunitatea de a face bani ușor pe internet prin promovarea produselor aflate pe siteul lor. Acestea produse digitale (cărți electronice, programe pentru calculator, tutoriale etc.) sunt oferite spre vânzare de diverse persoane denumite, în engleză, „product creators” (creatori de produse).

Pentru a putea începe să promovați acele produse disponibile pe ClickBank, trebuie ca, mai întâi, să vă creați un cont pe site. Apoi, după ce ați făcut acest lucru, alegeți produsul (sau produsele) care se potrivesc cel mai bine cu tema propriului vostru site. Spre exemplu, dacă dețineți un site despre grădinărit în limba engleză, promovați un produs care are legătură cu acest subiect, cum ar fi o carte electronică.

De fiecare dată când cineva cumpără, prin intermediul linkului vostru de afiliat, cartea în cauză, voi sunteți plătiți pe bază de comision. Acesta reprezintă un anumit procent (în funcție de prețul sau categoria din care face parte produsul respectiv). Nu este atât de complicat pe cât pare, multă lume fiind activ implicată în marketingul afiliat.

6 sfaturi pentru alegerea produsului potrivit

1. Întâi de toate, alegeți un produs care vă interesează și care are legătură cu siteul vostru.

2. Apoi, analizați toate statisticile acestuia de pe ClickBank.

3. Cereți vânzătorului/creatorului produsului o mostră a acestuia pentru a o putea testa. Unii vânzători vă vor permite să le testați produsele înainte de a le promova. Dacă acest lucru nu este posibil, cumpărați chiar voi produsul în cauză și testați-l înainte de a-l prezenta sau a-l recomanda vizitatorilor sau potențialilor clienți ai siteului vostru.

4. Asigurați-vă că produsul este unul căutat. Faceți o cercetare amănunțită pe internet pentru a descoperi dacă, într-adevăr, produsul ales este la mare căutare. Dacă nu este, nu vă pierdeți vremea cu ele, deoarece nu vă va aduce prea multe vânzări. Vânzări puține = bani mai puțini.

5. După ce ați identificat segmentul de piață căruia vă adresați, căutați diverse metode prin care să-i convingeți pe potențialii clienți să cumpere produsul promovat de voi. Gândiți ca ei și întrebați-vă de ce ați cumpăra sau nu ați cumpăra acel produs. V-ar fi de folos? Prețul este bun?

6. Nu în ultimul rând, creați o ofertă irezistibilă pentru produsul promovat pentru a fi siguri că se va vinde bine. Dacă nu puteți crea niște materiale publicitare suficient de convingătoare, le puteți folosi oricând pe cele furnizate de creatorul produsului.

Înainte de a încheia, mai trebuie menționat un detaliu foarte important: pentru a putea vinde cât mai multe exemplare din produsul ales, aveți nevoie de trafic. Fără un trafic mare, nu veți putea face mulți bani. Fiți întotdeauna la curent cu cele mai noi metode de generare a traficului pentru siteuri și încercați să le implementați în strategia voastră de marketing!