Cum sa petreci mai mult timp in aer liber cu copilul tau

de

In aceste vremuri, atat parintii cat si copiii sunt din ce in ce mai ocupati. Parintii cu munca, cu activitatile domestice, iar copiii cu temele, meditatiile si gadget-urile care ii mentin angrenati in jocuri virtuale. Din aceste cauze, atat parintii cat si copiii nu mai fac la fel de multa miscare ca inainte.

In plus, fie ca folosim masina sau transportul in comun, sau lucram si invatam de acasa, activitatile in aer liber nu mai sunt, pentru multe familii, o prioritate.

Ce nu s-a schimbat in acest scenariu sunt beneficiile oferite de petrecerea timpului in aer liber, eventual facand si exercitii fizice. In caz ca ai nevoie sa ti le reamintesti, acestea sunt:

  • ajuta la mentinerea sanatatii creierului si, in cazul copiilor, la dezvoltarea acestuia
  • elimina stresul
  • previne aparitia bolilor de inima
  • ajuta prin expunerea la soare la obtinerea vitaminei D, in lipsa careia atat adultii cat si copiii au de suferit, copiii fiind expusi riscului de rahitism, fracturi, dureri fizice, si senzatie generala de slabiciune.

Asadar, este clar ca toti parintii trebuie sa faca eforturi pentru a iesi mai mult la aer alaturi de cei mici.

Cum poti face acest lucru?

Ei bine, exista tot felul de activitati pe care le puteti face in weekend sau chiar in fiecare zi. Ideea principala pe care trebuie sa o retii este ca activitatea trebuie sa fie amuzanta si pentru copil, nu numai pentru tine.

Iata mai jos cateva idei de activitati care sa te ajute sa petreci mai mult timp in aer liber alaturi de copilul tau:

  1. Mergeti la o plimbare speciala

Nu trebuie sa aveti un scop precis, insa copilul va fi mai dispus sa petreceti timp impreuna (mai ales la varste mai mari) daca plimbarea implica ceva amuzant: o oprire la magazin pentru o gustare sanatoasa, un joc precum o vanatoare de comori, o vizita intr-un loc nou etc.

  1. Plimbati-va cu rolele

O buna alternativa la plimbarea pe jos este plimbarea cu rolele. Ia-i o pereche de role copii, pe marimea lui, si tie o pereche buna de role de adulti, si nu uitati de echipamentul de protectie.

  1. Invatati un sport nou

Poate cel mic deja este inscris la un curs de inot, de karate, sau intr-o echipa de fotbal. Insa te-ai gandit vreodata sa i te alaturi? Cauta cursuri care sunt dedicate parintilor si copiilor. Unele cursuri vor putea implica si patrupedul familiei – de exemplu, puteti participa la un curs de dresaj pentru caini.

  1. Urmariti pasarile

Fie ca mergeti intr-un parc sau intr-o padure, privitul pasarilor poate fi o experienta extrem de interesanta pentru copiii mai mari, pasionati de natura. De asemenea, ii va oferi copilului sansa sa isi exerseze rabdarea.

Luati cu voi un binoclu si o camera foto astfel incat sa luati acasa si cateva amintiri dupa o zi educativa si plina de distractie.

Sursa imagine BARBARA808 / Pixabay