Cum sa prelungiti durata de viata a senilelor de cauciuc

de

Senilele de cauciuc au nevoie de ingrijire constanta, la fel ca orice echipament. In acest fel va asigurati ca aveti un utilaj functional si performant, evitand perioadele de nefunctionare si costurile suplimentare.

Nu exista o durata de viata precisa cand vine vorba de senile. Totul depinde de proiectele la care sunt folosite, de utilaj, de mediul de lucru etc. Un lucru insa e cert, un program eficient de intretinere va ajuta la optimizarea duratei de viata.

Sfaturi pentru intretinerea senilelor

Este indicat sa efectuati cate o scurta verificare inainte si dupa fiecare utilizare. Trebuie sa va uitati daca exista semne de deteriorare si sa efectuati reparatiile cat mai repede daca este cazul.

Pe langa examinarile zilnice, are trebui realizata o verificare mai in amanunt la fiecare doua pana la patru luni. Astfel, pe langa cresterea performantei va ocupati si de partea ce tine de siguranta operatorului utilajului.

De asemenea, un rol important il joaca curatarea zilnica a senilelor de cauciuc. Pe santier exista numeroase materiale, resturi sau praf care pot patrunde intre senile, cauzand cresterea tensiunii si afectand cauciucul.

Este indicat sa evitati zonele cu uleiuri sau substante chimice, care pot afecta senilele si sa le spalati imediat daca treceti peste astfel de contaminanti.

Tineti aproape manualul de utilizare al utilajului atunci cand realizati intretinerea senilelor. Acesta va ofera informatii utile legate de parametrii optimi de utilizare a senilelor, precum tensiunea corecta si altele.

Atunci cand conduceti un utilaj cu senile de cauciuc trebuie sa incercati sa conduceti incet, sa evitati sa mergeti inapoi si sa nu faceti viraje bruste. De asemenea, incercati sa conduceti pe un teren stabil si nivelat iar daca sunteti pe un deal este indicat sa va deplasati in sau in jos, niciodata lateral.

Nerespectarea sfaturilor de mai sus pot provoca cresterea uzurii sau chiar deteriorarea grava a senilelor de cauciuc.

Cum se depoziteaza corect senilele de cauciuc?

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este legat de depozitare. Pot exista perioade in care echipamentul nu este folosit, dar este important sa fie intretinut corect chiar si atunci.

In primul rand, senilele de cauciuc trebuie pastrate intr-un loc racoros si ferit de lumina directa a soarelui, care provoaca uzura mai rapida a acestora. Apoi, aveti grija ca senilele sa fie asezate pe o parte si nu intinse, pentru a preveni deformarea cauciucului.

Nu in ultimul rand, incercati sa porniti motorul timp de cateva minute, o data la doua – trei saptamani, pentru a ajuta la mentinerea elasticitatii materialului.

Avantajele senilelor de cauciuc

Acum ca ati aflat cum sa aveti grija de senilele de cauciuc, trebuie sa vedeti si cateva avantaje ale utilizarii acestora. Daca intrebati operatorul unui utilaj dotat cu astfel de sine, va spune cu siguranta ca principalul beneficiu este confortul resimtit.

Datorita materialului din care sunt realizate senilele, deplasarea este mai lina, cu vibratii reduse si o stabilitate mai buna. Nu este de neglijat nici faptul ca senilele de cauciuc au costuri de intretinere mai mici. In plus, deplasarea pe diferite suprafete se face fara a provoca daune.

Astfel, cu un program de intretinere corespunzator va veti bucura de un utilaj performant dotat cu senile de cauciuc cu o durata de viata extinsa. In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii sau vreti sa achizitionati senile, va asteptam cu sfaturi si piese de calitate pe https://rku.ro/