Cum sa te antrenezi inteligent pentru triatlon

de

În ziua de astăzi este important ca, în tot ceea ce vă propuneți să realizați, să profitați din plin de timpul și efortul investite în acțiunile pe care le faceți. Trăim niște vremuri în care fiecare individ este cum nu se poate mai ocupat cu viața personală, de familie și chiar cu sporturile pe care le practică. Fără îndoială, vreți să aveți totul și, uneori, ajungeți să aveți totul. Bineînțeles, dacă acționați într-un mod cât mai inteligent.

De aceea, atunci când vine vorba de a vă menține în formă în puținul timp pe care îl aveți la dispoziție, este foarte important să vă antrenați în așa fel încât să obțineți cât mai multe realizări în acea scurtă perioadă de timp de care puteți profita. Cum puteți face acest lucru?

Urmând cele 4 sfaturi pe care vi le voi oferi mai jos!

1. Monitorizați-vă evoluția antrenamentelor

Pare un pas destul de evident de făcut, însă foarte multe persoane neglijează acest aspect al documentării evoluției unui antrenament. Dacă nu prea aveți timp să țineți singuri o astfel de socoteală, atunci este mai bine să vă luați un antrenor personal. Puteți, însă, face acest lucru și singuri, folosindu-vă de un banal pix și o banală foaie de hârtie pe care să marcați progresul pe care îl faceți. Sau puteți apela și la multitudinea de siteuri și aplicații pe care le puteți găsi din abundență pe internet.

2. Nutriția

Reduceți consumul de carbohidrați simpli și creșteți consumul de carbohidrați complecși. Mâncați fructe și legume mai degrabă decât paste și orez. Consumați pește de 3-4 ori pe săptămână și carne roșie de 1-2 ori în aceeași perioadă de timp. Reduceți mărimea porțiilor de mâncare și evitați consumul excesiv de alcool și sucuri. Este destul de simplu să faceți asta!

Dacă preferați deserturile sau dulciurile, este recomandat să consumați fructe în locul acestora după masă. Totul se rezumă la a face alegerea potrivită, la momentul oportun.

3. Stabilirea unor ținte

Stați jos și scrieți o listă cu țintele sau scopurile pe care doriți să le atingeți. Ce doriți să realizați mâine, săptămâna viitoare, luna viitoare, peste trei luni sau un an? Din nou, consultarea unui antrenor personal vă poate fi de un real folos. De multe ori, s-ar putea să aveți nevoie și de o a doua opinie, care să vă spună concret ce este bine de făcut și ce trebuie evitat.

Delegarea acestei sarcini unei persoane apropiate (soț, soție etc.) nu este întotdeauna o idee bună, deoarece el sau ea au propria lor agendă de lucruri de rezolvat sau pot fi subiectivi, în ciuda intențiilor bune pe care le au față de voi. Iată de ce spun că alegerea unui antrenor personal, care este, de regulă, o persoană destul de obiectivă și care se pricepe exact ce sfaturi să vă ofere, este o alegere potrivită.

4. Comunicarea cu familia

Dacă sunteți căsătoriți, într-o relație și/sau aveți copii, este important să implicați și aceste persoane din jurul vostru în programul de antrenament pe care îl urmați. Deși familia sau persoanele apropiate nu sunt tocmai niște antrenori personali competenți, nu înseamnă că trebuie neglijați complet sau ignorați. Un triatlet de succes este acela care beneficiază și de susținerea familiei sale, la fel cum beneficiază și de avantajele oferite de antrenamentul pe care îl face sau de dieta pe care o urmează.

Dacă observați că aveți dificultăți în a urma programul de antrenament ales din cauza timpului limitat și obligațiilor de familie sau de la serviciu, atunci modificați-l! Aruncați o privire țintelor stabilite și stabiliți ce anume trebuie schimbat pentru a se potrivi stilului vostru de viață!