Cum sa te protejezi impotriva tantarilor sau al daunatoarelor?

de

Protejeaza-ti casa si biroul de insecte sau alte daunatoare cu plase de tantari!

Multi dintre noi am tot folosit cel mai adesea pentru protectie impotriva tantarilor, mustelor, insectelor sau al altor daunatoare fel si fel de spray-uri, aparate de priza sau alte inventii care nu au facut decat sa ne faca mai multi nervi. Eu anul trecut m-am saturat sa tot cheltui bani aiurea pe fel si fel de asa zise solutii pentru confortul meu si am apelat la o firma specializata de plase insecte pentru a monta la ferestre si usi plase tantari impotriva daunatoarelor care imi faceau vara un disconfort total mai ales atunci cand ramaneam fara cele mentionate mai sus.

Asa ca am apelat la aceasta firma specializata pe numele ei Plase Insecte Ieftine ( am zis sa caut o firma care are si experienta ) pentru ca vroiam si calitate atat la produs cat si la montajul oferit de firma aceasta. Am realizat ca o asemenea investitie ( incredibil de mica ) daca facem o socoteala cat dadeam anual pe solutii si alte nebunii am constatat ca voi iesi mult mai ieftin daca voi avea montate la ferestre si usi aceste plase tantari impotriva daunatoarelor care imi faceau relaxarea un dezastru complet.

Asadar va pot spune ca aceste plase insecte sunt de mai multe feluri special concepute pentru toate tipurile de geam termopan din pvc sau aluminiu. Aceste plase tantari pot fi: plase insecte fixe, plase insecte cu balamale, plase insecte rulou, plase insecte plisse, plase insecte americane, plase insecte glisante – culisante. Mai jos va voi enumera fiecare tip de plasa tantari si ce face fiecare in parte.

Plase insecte fixe:

Acest tip de plase tantari fixe sunt acel tip de plase insecte care se monteaza doar la ferestre acolo unde glaful exterior nu va permite montarea altui tip de plasa insecte decat cel de tip fix. Aceste plase insecte fixe se mai numesc si plase insecte speciale cu cleme deoarece sunt foarte folosite acolo unde exista rulouri exterioare si nu dorim montarea unei plase insecte rulou. Acest tip de plasa tantari se manevreaza si se monteaza foarte usor, avand 4 cleme de prindere ( sus, jos, stanga, dreapta ) iar profilul este unul din aluminiu extrudat vopsit in camp electrostatic. Putem spune despre acest tip de plase insecte fixe ca pot fi comandate atat in culori RAL standard alb / maro cat si alte culori RAL Preferentiale cum ar fi: wenge, stejar auriu, mahon, gri antracit, brown sau orice alta culoare.

Plase insecte cu balamale:

Plase insecte cu balamale sunt acele tipuri de plase tantari care se pot monta atat la ferestre cat si la usi ( cu bara de rigidizare la mijloc ). Aceste plase tantari cu balamale au un profil din aluminiu extrudat vopsit in camp electrostatic. Plasa de insecte este din fibra de carbon si sticla ceea ce ii ofera o rigiditate foarte mare si o durata de viata de minim 5 ani. Aceste plase tantari cu balamale se pot monta si demonta foarte usor de la ferestre si usi avand un sistem foarte usor de utilizat fara cunostinte din domeniu. Dupa montajul plaselor de insecte veti fi informat despre toate detaliile legate de montaj la fereastra sau usa cat si demontatul lor dupa geam sau usa. Aceste plase insecte cu balamale au un pret foarte accesibil si sunt usor de utilizat iar confortul pe care il ofera in perioada calda a verii impotriva insectelor sau al altor daunatoare care ne fac odihna un chin.

Plase insecte rulou:

Plase insecte rulou sunt acel tip de plase tantari care poate fi montat la ferestre duble cu latimi de pana in 3 m. Aceste plase tantari rulou sunt usor de utilizat, nu necesita demontarea lor pe timpul iernii si ofera un confort si stil casei dvs. Avand un pret foarte accesibil putem spune despre aceste plase insecte rulou ca necesita o atentie minima pentru curatarea de praf. O curatare ” lunara ” este de ajuns pentru ca actionarea ( glisarea de ghidaj si amortizorul ) sa functioneze in conditii optime si de siguranta. Ca si la restul plaselor de insecte aceste plase tantari rulou sunt din aluminiu vopsit in camp electrostatic, plasa de insecte este din fibra de carbon si sticla iar accesoriile sunt din pvc dur cu o durata mare de timp.

Plase insecte plisse:

Plase insecte plisse se numara printre cele mai noi si inovative modele in materie de plasa insecte conceput in Japonia si ajuns in Romania acum mai bine de 3 ani. Plase insecte plisse sunt un tip de plasa insecte tip evantai / armonic ( imagine ), este glisanta si nu necesita spatiu pentru deschidere sau inchidere. Aceste plase tantari plisse sunt cel mai des folosite la usi de balcon, terase sau alte locuri. Avand un pret putin mai mare fata de plase insecte rulou aceste plase insecte plisse pot fi comandate pe dimensiuni impresionante de pana la 6 m latime si 3 m inaltime incepand de la 1 canat pana la maxim 4 canate. Putem spune despre acest tip de plasa insecte plisse ca este un concept unic in Romania iar design-ul ei este unul de TOP. Pentru acest tip de plasa putem spune ca nu necesita demontare, este usor de intretinut si utilizat, profilul este din aluminiu extrudat vopsit in camp electrostatic iar plasa de insecte este din fibra de carbon si sticla.

Plase insecte glisante – culisante:

Plase insecte glisante – culisante sunt cel mai adesea folosite la usile din aluminiu glisante, unde structura nu permite montarea altei plase de insecte decat cea glisanta – culisanta.
Aceste plase insecte glisante – culisante ofera o manevrabilitate usoara datorita modului sau de functionare, aceste plase insecte glisante cu ajutorul unor role din pvc sau cauciuc pe o sina foarte fina. Inchiderea acestor plase tantari glisante se face ermetic, ofera un plus de confort si actionare usoara a usii.
Aceste plase de tantari glisante sau culisante le putem folosii cel mai adesea acolo unde spatiul ne permite ca deschiderea usii sau al ferestrei sa fie dublata, acolo unde spatiul permite glisarea usii total. Ca si curatare la fel ca la plasele de insecte cu balamale, fixe, rulou sau plisse aceste plase se curata cu un burete umed, carpa, dus, furtun sau pamatuf fara a folosii solutii speciale de curatare sau aspirator cu abur.
Ca si specificatii putem spune ca aceste plase tantari glisante au o actionare foarte simpla si usoara, glisand pe aceste role din pvc sau cauciuc pentru a oferii un zgomot de glisare foarte mic. Ca si materiale folosite putem spune ca aceste plase au profilul din aluminiu vopsit in camp electrostatic, plasa de insecte este din fibra de carbon si sticla, iar accesoriile pot fii atat din pvc cat si din cauciuc ( role ).