Cum să-ți activezi ambele emisfere cerebrale

de

Creierul unei ființe umane este împărțit în două emisfere: cea stângă și cea dreaptă. Fiecare dintre aceste două emisfere are un anume rol în efectuarea diverselor activități specifice oamenilor. Partea dreaptă este responsabilă de toate elementele care compun latura noastră creativă, iar partea stângă este cea care se ocupă de lucrurile logice.

Este foarte important ca ambele emisfere să fie încontinuu stimulate, pentru a ne putea ajuta să ne menținem atât creativi, cât și logici. Iată 4 modalități prin care puteți face acest lucru.

1. Meditația

Prin meditație, puteți activa acele talente ascunse pe care nu știați că le dețineți. De asemenea, meditația mai este utilă și la dezvoltarea intuiției, a menținerii calmului și abilității de a fi atent în situații de pericol. Există multe sfaturi și multe cărți legate de cum să meditați, dar, în general, ceea ce trebuie să faceți, pe scurt, este să vă așezați într-un loc mai liniștit, să stați nemișcați și să încercați să vă goliți mintea de orice fel de gând.

Meditația se practică de foarte multe secole, fiind lăudată pentru faptul că, prin intermediul ei, vă puteți activa și partea spirituală a persoanei voastre, care este guvernată, de asemenea, de emisfera dreaptă.

2. Arta

Un alt mod prin care vă puteți stimula imaginația, este arta. De exemplu, încercați să desenați ceva. Sau încercați să faceți o semnătură pe o bucată de hârtie pe care, apoi, s-o „împodobiți” cu și mai multe detalii. A învăța să desenați și să pictați reprezintă o bună oportunitate pentru a vă stimula și activa emisfere cerebrală dreaptă.

De asemenea, mai puteți încerca să învățați să cântați la un anumit instrument, sau să scrieți o poezie sau chiar o carte. Muzica și literatura fac parte și ele din categoria artelor și v-ar putea ajuta să deveniți, cu timpul, mai creativi!

3. Folosirea celeilalte mâini

Atunci când efectuați diverse activități, ar fi recomandat să vă folosiți și cealaltă mână. Dacă sunteți predominant dreptaci, folosiți-vă și de mâna stângă. Invers, dacă sunteți mai mult stângaci, încercați să utilizați și mâna dreaptă cam în aceeași măsură cu cea stângă. Poate părea destul de ciudat ceea ce vă spun în aceste rânduri, dar este un lucru foarte cunoscut faptul că folosirea în egală măsură a ambelor mâini vă poate stimula ambele emisfere cerebrale. Nu o spun eu, ci oamenii de știință!

Puteți încerca să jonglați cu diverse obiect, deoarece la această activitate nu sunt implicate numai mâinile, ci și ochii. Jonglatul necesită o coordonare foarte bună între mâini și ochi.

4. Rezolvarea de puzzle-uri

Prin rezolvarea de puzzle-uri vă puteți stimula, în principal, emisfera stângă. Practicați în mod repetat astfel de activități, dar luați în calcul și altele, cum ar fi rezolvarea de integrame, Sudoku, sau chiar partide de șah.

Având o emisferă stângă bine dezvoltată, puteți deveni mai sistematici în ceea ce faceți, puteți fi mai organizați și puteți chiar învăța mult mai ușor limbi străine.