Cum să transformi pasiunea pentru jocuri într-o afacere

de

Te-ai gândit vreodată-n viață dacă jocurile pe calculator, telefon… te ajută? Îți voi da un răspuns, jocurile te ajută foarte mult dar contează tipurile de jocuri pe care le preferi. Jocurile de logică și strategie îți dezvoltă foarte mult gândirea și într-un cuvânt logica. Dacă nu poți să scapi de acestă pasiune de ce să nu o transformi într-o afacere de unde să ai de câștigat? Este foarte simplu, doar că trebuie să ai multă, multă motivație și aproximativ câteva ore libere pe săptămână.

Majoritatea oamenilor de succes au făcut exact ceea ce le-au plăcut și azi sunt foarte cunoscuți și au afaceri cu foarte multe zero-uri. Dacă tu ai o pasiune legată de jocuri, de ce să nu scoți ceva bănuți sau să îți faci o afacere de succes? Ce ai putea să faci? Un blog unde să adaugi știri despre jocuri, un canal de YouTube în care să adaugi materiale video despre și cu jocuri, un site de jocuri gratis online, o comunitate sau o rețea care să cuprindă mai multe tipuri de site-uri sau bloguri.

1. Pentru început trebuie să ai puțin timp liber deoarece trebuie să cercetezi piața locală, dacă există concurență mare sau slabă. Trebuie să analizezi foarte bine nișa, chiar dacă vorbim despre jocuri nișa e una foarte mare dar mai este loc, de exemplu sunt foarte puține bloguri cu știri despre jocuri sau canale de calitate pe YouTube.

2. Chiar dacă este o pasiune, trebuie să scoți o mică sumă din buzunar pentru a porni la drum. Ai nevoie de un domeniu web, un plan de găzduire web sau în anumite cazuri un script, temă sau un serviciu de optimizare seo. Dacă nu ai experiență o să mai scoți ceva bănuți pentru a plăți un freelancer sau o firmă să te ajute să instalezi, setezi și să îți explice cum stă treaba.

3. După ce ai totul online și este ok, trebuie să treci la partea de conținut. Aici trebuie să spionezi concurența, ce conținut au și ce nu au, tu trebuie să oferi mereu ceea ce nu are concurența și să oferi doar conținut de calitate. Dacă ai ales un site de jocuri online poți opta pentru jocuri de calitate, noi sau chiar să cumperi jocuri și să le publici. Dacă ai optat pentru un blog de știri sau un canal de YouTube trebuie să verifici foarte mult site-urile de afară sau canalele de YouTube cunoscute.

Câștigurile vin rapid, totul în funcție de rezultatul final și de cunoștințele pe care le ai. Niciodată, dar niciodată să nu renunți atunci când îți apare o problemă. Chiar dacă treci mai greu peste, rezultatul o să fie unul foarte favorabil pentru tine. Succes, și nu uita, fă ceea ce îți place.