Cum sa transporți o mașină clasică

de

Transportul mașinilor clasice reprezintă o ramură mare a transportului de mașini și este un domeniu specializat care include companii care sunt dedicate transportului de mașini vechi, de epocă. Majoritatea remorcilor care sunt folosite la transportarea vehiculelor în siguranță și într-un mod eficient sunt special concepute pentru a oferi protecție împotriva situațiilor neprevăzute ce pot apărea pe drum, cât și împotriva intemperiilor.

Companiile care asigură transportul mașinilor clasice au ca angajați șoferi profesioniști care au o mare experiență în manipularea vehiculelor exotice sau de epocă. Câteva din modelele de remorci folosite pentru această activitate sunt cele care permit transportul a 6 mașini, 4 mașini sau două mașini (nesuprapuse), acestea fiind acoperite pentru a proteja cât mai bine marfa. Majoritatea transportatorilor oferă servicii de livrare door-to-door sau la client. De asemenea, ele pot transporta, la cerere, și vehicule care nu funcționează.

Când doriți să vă folosiți de serviciile unei astfel de companii, întrebați dacă principalul obiect de activitate al firmei este strict transportul de mașini clasice, sau dacă acesta este oferit ca serviciu opțional, pe lângă celelalte. Mai departe, aflați dacă acestea folosesc, pentru transportul mașinilor, terțe companii. Este important să faceți alegerea corectă și să apelați la firme al căror principal (sau unic) obiect de activitate este transportul de mașini clasice.

De asemenea, cereți-le acestora să vă facă o asigurare cât mai bună și mai validă, care să acopere orice eveniment neplăcut care poate avea loc. Unele companii sunt dispuse să lucreze alături de voi pentru conceperea unui itinerar/traseu agreat de ambele părți, acesta putând să includă și ora sau locul în care se va face predarea mașinii.

Șoferii care transportă mașinile vor păstra în permanență legătura cu sediul firmei prin telefonul mobil, pentru a oferi informații despre progresul făcut pe traseu. Adițional, firma poate oferi un serviciu de tractare al mașinii la prețuri modeste.

Multe companii de transport de acest gen activează la nivel global și sunt specializate în oferirea unor servicii eficiente și de încredere, putând expedia mașina dinspre sau înspre orice oraș sau port din lume. În mod normal, când veți apela la ajutorul lor, veți fi consiliați de către un reprezentant cu experiență din cadrul firmei care vă va da toate detaliile despre transportul ce urmează a fi efectuat.[sociallocker]

Alte metode de transport utilizate de aceste firme pe distanțe lungi sunt remorcile normale, descoperite, cele acoperite, pentru o singură mașină și vagoanele de tren acoperite. Când mașina este încărcată într-o remorcă sau într-un vagon de tren, se vor lua toate măsurile de precauție pentru a asigura sosirea acesteia în stare perfectă la destinație.

Roțile acesteia vor fi prinse cu lanțuri sau corzi de siguranță de către platforma vagonului sau a remorcii pentru a nu se mișca în timpul mersului.[/sociallocker]