Cum se efectueaza indosarierea cu ajutorul unui aparat de indosariat?

de

La ce este bun un aparat de indosariat?

Un aparat de indosariat reprezinta una dintre cele mai bune functii si metode de a pastra in ordine documentele si a crea materiale profesionale, bine organizate, cu aspect impecabil si usor de parcurs. Se poate efectua cu ajutorul aparatelor manuale sau electrice, disponibile pe piata in modele variate ca viteza de lucru, capacitate si sistem de functionare.

Din punct de vedere al tehnicii de prindere, poti opta pentru modele care functioneaza prin perforare si folosesc pentru fixare arcuri (inele) sau spirale din plastic sau metal. Dumneavoastra stiti de ce trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti aparatul de indosariat?

 

In functie de model si intrebuintarile sunt diferite:

In functie de tipul acestuia, un aparat de indosariat cu inele de prindere, spre exemplu, perforeaza colile de hartie si apoi ajuta la prinderea acestora cu ajutorul unor inele sau spirale din plastic sau metal. Accesul la pagini se face usor datorita procesului care este unul foarte usor. Acesta este cel mai intalnit model de pe piata.

De asemenea, un aparat de indosariat termic ajuta la indosariere prin legarea termica a documentelor cu ajutorul unei rasine speciale. Acesta este indicat pentru firmele care realizeaza proiecte de mare amploare.

Aparatele de indosariat reprezinta solutia unui aspect profesionist al documentelor, oferind o solutie economica pentru legarea documentelor, cu o capacitate mare de perforare care poate fi efectuata manual sau electric. Aceste produse ofera documentelor un finisaj elegant, de calitate superioara, de care poti fii sigur ca este permanent si sigur.

Formatul hartiei este foarte important

Un aparat de indosariat poate fi folosit pentru diverse formate ale colii de hartie, spre exemplu: pentru A4, A3 si A2.

In functie de capacitatea acestuia, criteriile sunt diverse.

In functie de capacitatea colilor, un aparat de indosariere poate avea mai multe limite maxime: intre 50 – 100 de coli, 100 – 200 de coli, 200 – 300 de coli sau mai multe. Pentru o utilizare redusa este indicat un aparat de indosaiere cu o capacitate de 50 – 100 de coli.

In plus, pe langa optiunile care tin de eficienta, dar si de designul elegant pe care le au aceste aparate, alte avantaje pe care le aduc aceste sunt: ghidajul este unul adjustabil, lucru important pentru modelele cu perforare pentru ca ajuta mult la alinierea corecta a paginii in dispozitiv in functie de dimensiunile acesteia (A4, A5 etc.).