Cum se foloseste corect o agenda?

de

Este recomandat sa va faceti un ritual dimineata pentru planificarea zilnica. In acest timp puteti sa va relaxati, puteti analiza ziua in ansamblu si sarcinile pe care trebuie sa le faceti sau sa faceti un plan in legatura cu modul in care urmeaza sa decurga ziua.

Este foarte important ce tip de agenda utilizati, mai exact daca este datata sau nedatata. Multe persoane nu iau in calcul si acest aspect care de altfel este si foarte important. Agenda este un companion pentru minim jumatatate de an si de aceea este important sa stiti cum o alegeti.

Pentru agendele datate spatiul este limitat si puteti sa ajungeti si pe pagina zilei urmatoare iar sambata si duminica ocupa o singura pagina. De asemenea, agendele se pot termina in jumatate de an si in momentul in care veti incepe o agenda noua iar aceasta este datata va incepe cu 1 ianuarie.

Agenda este jurnalul antreprenorului si trebuie sa fie atat sobra cat si prietenoasa.

In legatura cu dimensiunile, o agenda va trebui sa indeplineasca doua conditii de baza: manevrabilitatea si organizarea si in functie de preferinte aveti posibilitatea de a alege dimensiunea pentru o agenda.

Cea mai creativa agenda din timpul unei zile este intocmirea agendei. Cu totii avem mai multe proiecte in care vom fi prinsi si identificarea acestora precum si stabilirea sarcinilor in functie de mai multe criterii fara sa le amestecam este importanta. Notati toate sarcinile pentru fiecare proiect.

Fiecare sarcina care va aparea in agenda va trebui sa aiba si o durata estimata pentru executare. Nu este foarte important sa terminat in timpul respectiv si acesta este mai mult cu scop de marcaj pentru ca ziua sa fie impartita corect.

Nu veti putea avea intotdeauna o precizie de 100% si prin urmare nu va recomandam sa va faceti prea multe probleme in cazul in care uneori timpul estimat este mai mic comparativ cu cel real. Cu timpul veti avea o precizie tot mai mare.

Va recomandam sa nu va faceti foarte mari probleme in cazul in care nu reusiti sa acoperiti tot ceea ce v-ati propus pentru o zi. Un procent bun de succes este de minim 70 de procente dar pot sa apara si zile in care nu veti atinge acest procent.

Se recomanda ca la inceput de saptamana sa analizati ceea ce urmeaza sa faceti pentru respectiva saptamana. De asemenea, atunci cand incepe fiecare luna, puteti sa va faceti o planificare lunara. Va recomandam sa nu deveniti rigizi in formula de  lucru. Felxibilitatea este  o calitate si nu trebuie decat sa acordati importanta sarcinilor zilnice.