Cum se prepara sucul de roșii

de

Dacă vă place sucul de roșii, atunci cu siguranță veți dori să-l preparați și să-l consumați chiar la voi în casă. Se obține foarte ușor, procesul de preparare al lui fiind destul de simplu. Este o băutură excelentă, mai ales atunci când este făcut din roșii proaspete și coapte. Iată ce trebuie să faceți pentru a pregăti și voi niște suc de roșii gustos!

Aveți nevoie de:

– roșii

– suc de lămâie

– pâlnie pentru borcane

– clește pentru borcane (pentru a le putea pune și scoate de la fiert fără să vă ardeți)

– linguri și polonic

– oală sub presiune

– oală pentru fiertul roșiilor

– borcane

– capace noi pentru borcane

Ce trebuie să faceți mai departe:

Pasul 1: alegeți roșiile pe care urmează să le transformați în suc. Acestea trebuie să fie proaspete, coapte și sănătoase. Veți avea nevoie de aproximativ 10 kilograme de roșii pentru 7 litri de suc sau de 6 kilograme de roșii pentru 4 litri de suc. Luați roșiile, spălați-le, și înlăturați-le codițele.

 

[sociallocker]

Pasul 2: spălați capacele și borcanele. Nu este neapărată nevoie să le și igienizați, mai ales dacă sunt noi, dar, dacă doriți, puteți face acest lucru.

Pasul 3: tăiați roșiile și puneți-le în oală la fiert. Puteți folosi și un robot de bucătărie pentru a scoate sucul din ele, dar este mai bine să le fierbeți, deoarece nu se pierde nimic din ele. Lăsați-le la foc până se fierb bine și zdrobiți-le cât timp trec prin acest proces. Adăugați, treptat, și celelalte roșii rămase și procedați în același fel și cu ele.

Pasul 4: după ce ați pus și ultimele roșii, lăsați-le un pic pe acestea să fiarbă înăbușit pentru încă 5 minute.

Pasul 5: folosiți o sită pentru a înlătura cojile și semințele de roșii din oală. Puneți roșiile la loc în oală și încălziți-le din nou.

Pasul 6: în fiecare borcan din cele pe care le-ați spălat mai devreme, puneți două lingură de zeamă de lămâie. Dacă doriți, puteți adăuga și o lingură de sare. După ce ați terminat, turnați și roșiile fierte în borcane.

[/sociallocker]

 

Pasul 7: ultimul pas din procesul de preparare al sucului de roșii este fierberea borcanelor (cărora li s-au pus capacele) în oala sub presiune. Acest procedeu durează, de regulă, 10-20 de minute. Când sunt gata, borcanele se scot din oală și se pun la răcit la temperatura camerei sau chiar la frigider.

Asezonarea este cel mai important aspect al procesului de preparare al sucului de roșii. Acestuia i se pot adăuga, pentru mai mult gust, diverse condimente, precum ar fi busuiocul sau pătrunjelul.