Cum se transportă peștii exotici pe distanțe lungi

de

Există mulți pasionați de pești exotici sau tropicali care și-i doresc ca animale de companie. În acest articol vă voi vorbi puțin despre cum trebuie să aveți grijă de aceștia dacă este nevoie să îi transportați vreodată pe distanțe lungi. Pentru cei care își iau pentru prima dată pești exotici, un transport al acestora pe distanțe mici nu pune foarte multe probleme.

Însă atunci când este vorba despre transportul pe o distanță mai lungă, situația s-ar putea complica un pic. Nu este deloc greu să asigurați peștilor pe care tocmai i-ați cumpărat ca animale de companie o călătorie cât mai confortabilă până la destinație, dar felul cum vor ajunge aceștia acolo și cum se vor simți ei la finalul drumului, este un aspect care nu trebuie deloc neglijat sau considerat a fi chiar atât de simplu sau neimportant.

Deci, vă întrebați, cum se transportă peștii exotici pe distanțe lungi? Ei bine, în primul este important să luați în calcul acvariul sau incinta în care aceștia urmează să călătorească. Se poate folosi chiar și o simplă pungă de plastic, dar această metodă este mai bună în cazul transportului pe distanțe mai scurte.

Dacă peștii vor trebui să facă un drum lung, atunci aveți nevoie de un container sau un acvariu din polietilenă sau din orice al material mai rezistent, pentru a nu se fisura, crăpa sau sparge foarte ușor.

Un alt lucru ce trebuie ținut minte este că, dacă drumul pe care îl au de parcurs peștii este unul lung, containerul în care ei se află trebuie să fie mare, pentru a avea suficient loc să se miște în voie, fără să stea prea înghesuiți.

Apoi, odată ce ați stabilit acvariul în care vor urma să fie puși peștii, aveți nevoie să îl umpleți cu 1/3 apă și restul de 2/3 să fie aer (sau, dacă aveți la îndemână, niște oxigen). Dacă specia de pește cumpărată și care urmează să fie transportată nu poate respira oxigen pur (deoarece există riscul arderii căilor lui respiratorii), atunci nu umpleți acvariul cu oxigen pur!

Mai bine lăsați peștele să poată respira un aer atmosferic normal, care să fie într-o proporție de 2/3 aer și 1/3 oxigen pur.

După cum menționam și mai devreme, peștii nu trebuie să stea niciodată înghesuiți într-un recipient mic de transport pe durata călătoriei. Motivul? Atunci când unul dintre pești moare, procesul de descompunere al acestuia începe imediat, iar în timp, apa din acvariu se va strica, deoarece se umple cu substanțele provenite din peștele mort.

Ca urmare, un singur pește mort și descompus poate duce la moartea celorlalți pești aflați în același acvariu sau container cu el!

Ultimul aspect la care trebuie să fiți atenție atunci când urmează să transportați pești pe o distanță lungă, este temperatura incintei în care aceștia vor călători. Indiferent de anotimp și indiferent de vremea sau temperatura de-afară, în containerul sau acvariul în care se află peștii, temperatura va trebui menținută la un nivel stabil.

Orice fluctuație de temperatură, chiar și cea mai mică, poate duce, în final, la moartea peștilor!