Cum te poate ajuta laptele sa iti indrepti parul in mod natural?

de

Te saturi uneori de buclele tale haotice si ai dori sa le faci putin mai drepte, mai organizate?

Uneori insa nu doresti ca pentru asta sa te duci la un salon profesional, din dorinta de a economisi bani.

Exista insa anumite tratamente naturale foarte accesibile, pe care le detii in gospodaria ta. Unul dintre acestea este banalul lapte, pe care majoritatea dintre noi il folosim in alimentatia zilnica.

Laptele are multe proprietati care pot ajuta sa iti indrepti parul in mod natural. Iata cum iti poti transforma buclele haotice in fire de par mai drepte, cu ajutorul laptelului!

Cum ajuta laptele parul tau?

Laptele contine doua tipuri de proteine, zer si cazeina. Cazeina si zerul sunt bune pentru parul tau. O dieta cu proteine scazute poate face ca parul sa iti creasca mai greu sau sa se subtieze.

Sanatatea parului depinde de cat de sanatos esti. Proteina din lapte ajuta la ingrosarea parului si adauga o stralucire naturala acestuia.

Laptele iti face parul puternic si stralucitor

Zerul din lapte incetineste procesul de cadere a parului si intareste firele de par.

Este de asemenea un supliment pentru construirea masei musculare. Utilizarea topica a zerului stimuleaza foliculii parului. Poti folosi o pasta de proteine din zer ( formata din zer, galbenus de ou, miere si apa) pentru a obtine un par sanatos si stralucitor.

Ajuta la cresterea parului

Cealalta proteina din lapte, cazeina, este bogata in glutamina, care este un aminoacid esential.

Potrivit Societatii de Dermatologie de Investigatii, glutamina imbunatateste cresterea foliculilor de par si prin urmare cazeina este esentiala pentru cresterea parului.

Cum sa iti indrepti parul in mod natural cu lapte

Exista multe retete pentru a iti indrepta parul cu lapte. Iata una dintre ele!

Vei avea nevoie de aproximativ un sfert dintr-o cutie de lapte, de o sticla de pulverizare si de un pieptene, de preferat unul cu dintii mai largi.

Umple sticla de pulverizare cu laptele din cutie. Laptele de nuca de cocos este probabil cea mai buna optiune. Pulverizeaza apoi laptele intr-un mod uniform pe parul tau inca umed.

Apoi foloseste un pieptene larg pentru a iti descurca parul. Nu lasa parul sa se incurce deoarece poate prinde lapte, care se va solidifica, iar mai tarziu va fi destul de dureros sa il indepartezi.

Continua sa masezi scalpul. Trebuie sa oferi laptelui timp sa se inmoaie in par, sa-l hraneasca si sa indrepte firele. Invata sa-ti ingrijesti parul prin metode simple si accesibile, asa cum o fac si modelele online.