Cum trecem peste o alta vara caniculara ?

de

Vara de anul acesta ne-a pus pe jar si la propriu si la figurat. Au fost zile de canicula si pe unii dintre noi ne-au cam luat pe nepregatite. La fel cum o sa intampinam si iarna, nepregatiti. De bine de rau timpul a trecut, si vara imediat se termina. Daca anul acesta, am avut noroc sa trecem cu brio, anul care vine nu stim ce suprize aduce.

Temperaturile foarte mari, nevoia de hidratare si lipsa locurilor cu putina umbra, sunt probleme cu care ne confruntam cu totii. Copiii au nevoie de mai multa supraveghere.

Hainele parca tot groase ni se par iar palaria si evantaiul nu prea mai au succes. Ce trebuie sa facem noi, vara care vine ca sa fim pregatiti si sa ne descurcam aproape perfect?

Iata mai jos 5 dintre cele mai importante lucruri ce trebuie respectate pe timp de vara, ca sa fim in siguranta.

 

  1. Hidratarea suficienta. In mod normal organismul nostru are nevoie de aproximativ 2 litri de lichide pe zi, asa cum ne indeamna reclamele dar si medicii. In conditiile in care transpiram mai mult decat in mod normal si eliminam o mare parte din apa trebuie sa consumam mai multe lichide. Mai multa apa, mai multe fructe si legume, care la randul lor contin o medie de 60% apa.
  2. Atentie la soare. Chiar daca ne place bronzul si pielea lucioasa, exista posibilitatea sa ne ardem. Daca pielea este expusa la soare in miezul zilei, mai mult decat suficient, riscam sa ne alegem cu arsuri destul de grave si iritatii. Acoperiti-va capul cu o palarie sau cu o sapca, pentru ca sigur nu doriti sa va procopsiti cu o insolatie.
  3. Evitati machiajul. Nu este deloc atragator un machiaj traspirat si curs. Din potriva naturaletea si pielea bronzata vor da mai bine.
  4. Purtati papuci comozi si cat mai decupati. Stim ca tenesii sunt variantele cele mai comode si utile, dar la aproape 40 de grade la umbra piciorul are nevoie sa respire. Optati pentru sandale sau papuci cat mai subtiri. Acest luru va poate ajuta sa evitati ciupercile sau alte neplaceri.
  5. Atentie la aerul conditionat. Fie acasa, in masina sau la servici ne scapa de temperaturile mari. Oare ce ne-am face fara el? Dar atentie la cat stati in preajma lui, pentru ca s-ar putea sa va treziti cu dureri de cap, si cu simptome asemanatoare cu cele de raceala. Alt lucru important este schimbarea brusca a temperaturii. Intrarea de la cald la rece sau invers, cu diferenta de 10 grade. Ne poate da senzatia de lesin si de durere de cap.