Serviciul de curierat rapid devine necesar și de actualitate.

de

În ultimii ani firmele de curierat rapid s-au înmulțit ca număr, iar unele s-au dezvoltat într-un mod impresionant fie prin faptul că au fost preluate de către firme internaționale de renume, fie prin fuziuni locale.
Cert este că firmele de curierat rapid și comerțul online sunt două domenii care se susțin reciproc și care cresc împreună într-o adevărată simbioză.

Cea mai veche firmă de curierat rapid door to door din România este Cargus, iar cea mai mare este Fan Curier.

Atunci când aveți mai multe colete sau plicuri pe care le expediați în cursul unei luni este bine să aveți încheiat un contract cu o firmă de curierat sau cu mai multe. Veți beneficia de tarife mai mici decât prețurile de listă afișate pe site-urile de prezentare ale companiilor de curierat.

Deși am testat de-a lungul timpului serviciile mai multor firme de curierat, nu intenționez în acest articol să fac un top după vreunul din criteriile preț sau calitate. Am testat și cea mai ieftină firmă de curierat, deși întotdeauna prețul este relativ, adică de fiecare dată se va găsi cineva să ofere cu 2 bani mai jos decât cel mai mic preț găsit. Așa cum mă așteptam, serviciile nu au fost de cea mai buna calitate, în sensul că nu au fost livrate coletele la timp, întârzierea fiind de 24 ore, în condițiile în care din punt de vedere meteo condițiile erau excelente.

Așadar dacă nu aveți termene prea strânse de livrare a corespondenței sau coletelor, puteți apela la Star curier, căci despre ei era vorba. Cu siguranță există poate și alte firme care prestează astfel de servicii la un tarif și mai mic, eu pe ei i-am găsit până în prezent, dar nu am pretenția că am făcut o testare absolută a firmelor din punct de vedere al celor mai mici tarife practicate.

În ceea ce privește firma Cargus deși au servicii de calitate sunt totuși destul de scumpi din punctul meu de vedere.

Putem aminti apoi o categorie mai mare de firme de curierat, cu tarife medii care încearcă să se diferențieze fiecare cu diverse bonusuri, gen Urgent Curier, Otto Curier, Fan Curier, DPD, etc. care au tarife oarecum apropiate și ale căror servicii sunt destul de bune.

Mi-a atras atenția însă, o altă firmă de curierat mai atipică pentru peisajul cu care eram deja obișnuită: flotă de mașini,agenți pe teren, etc.
Aceasta este o firmă care activează numai în București și vin cu o idee nouă.
Transportă orice colet care poate încăpea într-un ghiozdan, în București, în max. 160 minute, indiferent de condițiile meteo, contra unui tarif de 22 lei pe expediție.

Poate că mă întrebați unde este elementul de noutate: ei bine, ei folosesc ca mijloace de transport, numai biciclete. Așadar vin niște băieți simpatici pe bicicletă, preiau coletul de la domiciliul dvs. și-l predau la destinație, numai pe teritoriul orașului București, în maxim 160 minute.

Se pare că bicicleta este întradevăr un mijloc de transport eficient și mai ales prietenos cu mediul, iar pasionații de ciclism au găsit o metoda să îmbine utilul cu plăcutul.

Mie mi-a plăcut ideea celor de la www.tribul.eu , căci despre ei era vorba în paragraful precedent.