De ce ai nevoie de comunicate de presa pentru business-ul tau. 6 motive

de

Comunicatele de presa sunt destul de importante atat pentru transmiterea de noutati, cat si pentru vanzare. Poate nu ai luat asta in calcul, insa orice comunicat de presa, bine redactat si postat, va duce afacerea sau proiectul tau mai aproape de public. Fie ca e vorba despre ONG-uri sau business-uri toate au nevoie de utilizarea comunicatelor de presa. In plus, aceasta poate fi chiar cea mai ieftina resursa de promovare, avand in vedere costurile mici pentru realizarea si transmiterea lor.

Iata de ce ai nevoie de comunicate de presa:

1. Poti comunica toate noutatile afacerii tale, care vor fi mai usor vizibile pentru public

Cu ajutorul comunicatelor de presa nu iti vei mai face griji ca un nou serviciu sau un produs nu va fi vazut de catre public. Noutatile pe care vrei sa le transmiti sunt mult mai usor vizibile si mult mai repede citite de catre public.

2. Comunicatele de presa sunt utile si daca esti la inceputul afacerii

Atunci cand esti la inceput de drum cu afacerea ta este foarte greu sa intri pe piata concurentiala. Cu ajutorul comunicatelor de presa vei reusi sa atragi atentia celor interesati de ceea ce ofera afacerea ta mult mai repede decat daca o simpla reclama.

3. Vei reusi sa aduci noi clienti pentru afacerea ta

Comunicatele de presa sunt vizibile pentru intregul public si pot atrage chiar si clienti pe care nu i-ai avut pana in acel moment. Astfel, persoanele au posibilitatea atunci cand cauta informatii despre un produs sau un serviciu sa afle si de afacerea ta mult mai usor prin intermediul comunicatelor de presa.

4. Poti obtine link-uri pentru SEO

Prin intermediul unui comunicat de presa iti poti creste cu succes vizibilitatea afacerii tale. Acest lucru se poate intampla prin intermediul optimizarii motoarelor de cautare care poate duce la obtinerea de link-uri gratuite pentru acesta. Avantajele SEO sunt o investitie pe termen lung.

5. Construiesti un brand puternic in domeniu afacerii tale

Comunicatele de presa contribuie la construirea brandului personal dar si la dobandirea de un statut de expert in domeniul in care activezi. Poti intari astfel increderea in public iar acesta va incerca si ceea ce oferi tu.

6. Vanzarile afacerii pot creste considerabil

Indiferent daca vinzi produse sau servicii, datorita traficului pe care comunicatele de presa ti le aduc pe site iti pot creste considerabil si vanzarile. De cele mai multe ori simplii cititori ai articolelor se pot transforma in posibili cumparatori.

Sursa: PR2Advertising.ro – comunicate de presa