De ce e important să-i insufli copilului dragostea pentru ciclism?

de

Având în vedere că tot mai mulți copii se confruntă cu obezitatea și preferă jocul pe telefon ori tabletă, este de datoria noastră, ca părinți, să le îndreptăm atenția către activități în aer liber, potrivite pentru vârsta lor.

Unul dintre cele mai frumoase și simplu de practicat sporturi pentru copii este ciclismul. În afară de faptul că cei mici se pot bucura de libertate pe două roți, vor face și suficientă mișcare pentru a se menține sănătoși și plini de energie. Așadar, nu îți face griji că cel mic se poate răni (asta se poate întâmpla oricând, chiar și stând în casă), cumpără-i o bicicletă și echipament de protecție și ieșiți zilnic la pedalat.

De ce să faci asta? Iată 4 motive care te vor convinge că ciclismul este una dintre cele mai bune activități pentru cel mic.

1. Exercițiu

Așa cum spuneam și mai sus, tot mai mulți copii se confruntă cu probleme în ceea ce privește greutatea corporală prea mare pentru vârsta lor. Această problemă poate apărea din mai multe motive, însă cele mai întâlnite sunt alimentația incorectă și sedentarismul.

Combate deci obezitatea cu cel puțin o oră, două de mișcare în aer liber în fiecare zi. Evident că cel mic nu va putea pedala două ore încontinuu și nici nu e indicat să facă asta. Intercalați joaca de la tobogane, jocul cu mingea sau alte activități care îi fac plăcere celui mic cu pedalatul și vă veți putea bucura de multă distracție și voie bună, dar și de mișcare.

2. Sănătate

Faptul că va sta mai mult afară îl va ajuta să își ia o doză mai mare de vitamina D. Chiar dacă ai putea să rezolvi acest aspect cu suplimente, nimic nu se compară cu vitamina D luată direct de la soare.

Beneficiile acestei vitamine asupra sănătății sunt de necontestat, iar un nivel scăzut al acesteia din organism poate afecta serios starea de sănătate a copilului. Numeroase studii în domeniu au arătat că există o legătură strânsă între lipsa de vitamina D și răcelile frecvente. Așadar, dacă vrei ca cel mic să răcească mai rar și să își întărească sistemul imunitar, scoate-l zilnic afară, indiferent că mergeți cu bicicleta sau nu.

3. Socializare

Faptul că are și el bicicletă, la fel ca majoritatea copiilor din parc, va face ca cel mic să socializeze mai ușor cu copiii de vârsta lui. Pot începe o discuție cu privire la cine are cel mai frumos claxon și de unde la achizițonat, etc. De aici și până la legarea unei prietenii de durată nu mai e decât un pas.

4. Apropiere

Poate cel mai important aspect dintre toate cele prezentate în acest articol, este că, mergând cu copilul zilnic în parc (eventual și tu cu bicicleta ta), vei petrece timp de calitate împreună cu acesta. Te vei conecta mai bine cu el, iar asta nu poate decât să aibă rezultate pozitive, atât pentru tine cât și pentru el.