De ce este necesara efectuarea unui testul Papanicolau la timp?

de

Ca si femeie unul din cele mai importante teste pe care trebuie sa il faci in mod anual este un test Papanicolau. Acest test este foarte important caci iti poate indica din timp daca exista anumite anomali ale celulelor.

Daca aceasta anomalie exista este important ca medicul sa ia masuri si sa iti ofere un plan de tratament. Analizele Papanicolau nu sunt dureroase, doar iti poate provoca un oarecare disconfort.

Dar trebuie sa ii acorzi atentie pentru a putea trata la timp eventualele probleme. Nu lasa niciodata sanatatea pe al doilea loc.

Exista exceptii cand vine vorba de efectuarea unui test Papanicolau?

Doua dintre situatiile in care femeile se intreaba daca testul Papanicolau este necesar este atunci cand nu intretin relatii sexuale sau se afla intr-o relatie monogama.

Intotdeauna medicii iti recomanda sa nu iti asumi niciun fel de riscuri cand vine vorba de sanatatea ta si acest test nu face exceptie.

Daca te aflii intr-o relatie monogama exista marele risc ca partenerul tau sa te insele si sa preiei virusul HPV de la o alta femeie, acest virus producand cancerul de col uterin.

Iar in cazul in care nu intretii relatii sexuale, nu uita ca acest virus poate fi preluat si prin alte moduri, inafara de penetrare.

La cat timp trebuie sa iti faci analizele Papanicolau?

Nu uita ca analizele Papanicolau nu se efectueaza doar o data. Ci medicii recomanda sa iti faci acest test cel putin o data pe an.

Papanicolau

Dar nu uita ca fiecare persoana in parte este diferita si la fel si fiecare caz. Astfel ca in anumite situatii in care, sanatatea femeii este deja pusa in pericol, acest test trebuie sa fie efectuat de mai multe ori pe an, pentru ca medicul sa se asigure ca starea ei de sanatate este sub control.

Astfel ca este bine sa discuti in amanunt cu medicul specialist si sa te asiguri ca respecti fiecare indicatie a acestuia. Ai intotdeauna grija de sanatatea ta.

In cadrul Clinicii Medicale Romgermed ai posibilitatea de a-ti face intotdeauna la timp un test Papanicolau

Ca si femeie analizele Papanicolau reprezinta o necesitate, caci acesta este in prezent cea mai singura metoda de a depista din timp cancerul de col uterin. Dar este la fel de important sa pui si accentul pe locul unde urmeaza sa iti faci testul Papanicolau.

De aceea unul din locurile care este cunoscut pentru serviciile excelente pe care le ofera este si Clinica Romgermed.

Alege intotdeauna profesionalismul si calitatea, si nu lasa sanatatea ta pe mana oricui.