De ce sa alegem egiptul ca destinatie de vacanta

de

Egiptul este cel mai vechi stat din lume, anterior tuturor celorlalte stat inzestrat cu o administratie, fiscalitate, justitie si armata comparabile cu cele ce au luat nastere in tari de pe toate continentele, chiar si in zilele noastre. Egiptenii datoreaza existenta culturii lor milenare prezentei Nilului, singurul curs de apa de pe teritoriul tarii. Aici s-au dezvoltat unele din cele mai importante orase din lume, si una din primele civilizatii ale omenirii. Desi atat de vechi, Egiptul inca este o enigma pentru specialisti, fascinand in acelasi timp mii de turisti din intreaga lume. Aici au fost descoperite tone de aur si mii de situri arheologice, marturii ale existentei unei civilizatii extrem de avansate pentru acele vremuri. Multe dintre ele sunt ascunse inca pe sub dunele de nisip.

Egiptul antic a lasat urmasilor impresionante constructii ca piramidele lui Keops, Kefren si Mikerinos (putinele care au ramas intregi), sfinxul, obeliscurile, temple, morminte, comori cu aur, argint si pietre pretioase, palate, etc, toate unice si cu o valoare inestimabila. Egiptul este, asadar, o tara complexa, avand o istorie inca invaluita in mister.

Litoralul mediteraneean, sau cel de la Marea Rosie este vestit in intreaga lume apa Marii Rosii este aproape fierbinte, iar nisipul este fin, incalzit constant de soarele fierbinte, tropical. Hotelurile sunt de lux, serviciile sunt ireprosabile cu siguranta excursia pe care o veti face va fi una de neuitat.

Cand este cel mai bine sa mergem in vacanta in Egipt

In Egipt, clima este subtropicala pe tarmurile Marii Mediterane si in zona Deltei Nilului, pe cand mai la sud de Cairo, intalnim un climat tropical desertic, caracterizat de valori foarte ridicate ale temperaturilor, si precipitatii aproape inexistente. Precipitatiile sunt in general scazute chiar si in nordul tarii, si cad indeosebi in timpul iernii in Alexandria, in Cairo, cantitatea de apa este mult mai redusa aproximativ 160 mm pe an. Temperaturile nu scad des sub 20 de grade Celsius. Astfel, va recomandam sa vizitati aceasta tara in lunile martie, aprilie, cand temperaturile sunt putin mai scazute 20-22 de grade.

Oricand planificati sa mergeti, este recomandat sa apelati la serviciul early-booking, deoarece zona este foarte vizitata de turisti. Puteti ajunge in situatia de a nu gasi loc de cazare, sau de a plati o suma exorbitanta pentru o camera modesta. In cazul in care rezervati o excursie prin intermediul unei agentii, veti beneficia de reduceri mari la zborul cu avionul, dar si la costurile cazarii. Puteti alege sa fiti insotiti de un ghid calificat, care sa va recomande punctele turistice cele mai importante, si sa va vorbeasca despre acelea. Cu cat rezervati excursia mai din timp, cu atat costurile se vor reduce mai mult. Este recomandat sa alegeti varianta calatoriei cu avionul sau cea cu vaporul, in primul rand pentru ca ajungeti mai repede, si apoi este munt mai sigur si mai ieftin. Nu toate agentiile de turism au optiunea early-booking, astfel incat trebuie sa va interesati de dinainte.

Care sunt cele mai importante obiective turistice?

Piramidele i-au fost prezentate de Cleopatra lui Cezar ca fiind antichitati. Se spune ca acesta a fost fascinat de cultura egipteana, la fel ca si alti romani sau greci care vizitau si in acele vremuri meleagurile egiptene. Piramidele lui Keops, Kefren si Mikerinos sunt unice, la fel si Sfinxul. De fapt, intreg complexul de la Gizah este unic si impresionant.

Muzeul egiptean adaposteste una din cele mai mari colectii de antichitati egiptene din lume. Cuprinde peste 136.000 exponate bijuterii, sarcofage, picturi, haine traditionale, vase, unelte, arme, etc. Vizitati si vechiul bazar numit Khan el-Khalili, care dateaza de dinainte de anul 1382, cand a fost atestat documentar pentru prima data. Partea veche a capitalei este fascinanta, la fel ca si moscheile unice in lume Al Qahira Fatima  Al-Azhar, Al-Hakim Mo, Aqmar sau Lulua.

Alexandria este al doilea oras ca importanta si ca populatie din Egipt. Trebuie sa ajungeti si la Coloana Pompeiului ce atinge 25 de metri inaltime, si este construita din granit roz. Ridicata in onoarea imparatului roman Diocletian, este plasata in mijlocul unui sit arheologic ce ofera o priveliste impresionanta catre mare. Catacombele si amfiteatrul roman, palatul Al-Montazah, moscheea Attarine, Muzeul Bijuteriilor Regale sau Muzeul National Alexandria sunt putine din obiectivele turistice situate in acest oras ce dateaza din anul 335 i. Hr. Nu le ratati!

Ce cumparam de aici?

Bijuteriile din aur si argint au preturi mai scazute aici, si au o calitate remarcabila. Puteti sa comandati un anumit model de inel, pe care vi-l vor face intr-un termen foarte scurt. Pietrele sunt naturale, din cele mai frumoase. Bumbacul are o calitate foarte buna  prosoapele din bumbac sunt cautate in intreaga lume. Covoarele, tesaturile, esarfele, turbanele au preturi foarte bune. Suvenirurile aici sunt putin diferite de cele obisnuite puteti cumpara papirusuri originale, parfumuri naturale, piramide, scarabei, busturi de regi din alabastru sau din sticla.