De ce să alegi o bicicletă electrică pliabilă

de

Bicicletele reprezintă un mijloc de transport preferat de foarte mulți oameni încă de acum două secole. Însă de la momentul în care au fost inventate și până în zilele noastre, bicicletele au suferit transformări uimitoare.

Una dintre cele mai importante upgrade-uri aduse bicicletei a fost adăugarea unui motor și a unui sistem de pliere. Nu neapărat în ordinea aceasta. Însă, ca totul să devină și mai interesant, producătorii de biciclete s-au gândit ”De ce să nu avem și o bicicletă electrică pe care o poți plia?”.

Și gândul a devenit realitate în ultimii ani. Acum, poți găsi fără probleme o bicicletă care să îți îndeplinească cu ușurință toate criteriile: să fie ușoară, performantă, din materiale de calitate, să o poți depozita cu ușurință și să te ”plimbe” singură atunci când tu nu mai ai forță să pedalezi.

Vrei și alte motive care să te determine să achiziționezi o astfel de bicicletă? Citește-le în continuare.

1. Le poți folosi pe mai multe tipuri de teren

În urmă cu ceva ani concepția generală a celor pasionați de ciclism era că biciletele pliabile sau cele electrice nu sunt potrivite pentru traseele montane, de exemplu, din simplul motiv că sunt prea firave. Însă asta nu mai e valabil și azi. În afară de faptul că poți găsi o bicicletă electrică de munte construită din cele mai bune materiale, mai ai și posibilitatea de a o plia atunci când pleci la drum.

2. Portabilă și ușor de depozitat

Așa cum spuneam și mai sus, alegând o bicicletă electrică pliabilă nu te vei bucura doar de avantajele motorului, ci și de cele ale sistemului de pliere. În acest fel vei avea la dispoziție un mijloc de transport eficient și ușor de transportat fie cu mașina, cu trenul sau vaporul. În plus, atunci când ești acasă nu-ți vei mai face griji cu depozitarea ei, căci va încăpea cu ușurință în balcon, sub birou sau într-un dulap special creat pentru ea.

3. Mai greu de furat

Și nu pentru că hoții nu ar aprecia o astfel de bijuterie pe două roți, ci pentru că tu o poți lua mai ușor cu tine la birou sau oriunde.

4. Te ajută să economisești

Dacă te-ai săturat să îți golești portofelul la benzinărie de cel puțin două ori pe lună, atunci poți apela cu încredere la o bicicletă electrică pliabilă. Aceasta te va ajuta să economisești banii de combustibil și astfel îți vei scoate investiția în doar câteva luni.

5. Protejezi mediul înconjurător

Pentru că vei merge mai puțin cu mașina, vei împrăștia în atmosferă mai puține emisii poluante. Deci, cu cât mergi mai des cu bicicleta, cu atât îți crește și aportul la protejarea atmosferei și a mediului înconjurător.

Așadar, iată că ai suficiente motive pentru a alege o bicicletă electrică pliabilă. În plus, este distractiv să mergi pe o astfel de bicicletă, așa că ia în calcul și acest aspect dacă vrei să faci o astfel de achiziție.