De ce sa-ți faci propria colecție de timbre

de

Colecționarea timbrelor este, probabil, una dintre cele mai întâlnite pasiuni pe care le poate avea o persoană. Nu cred că există foarte mulți oameni printre voi care să spună că nu au văzut niciodată în viața lor un timbru sau un album cu timbre, fie chiar în propria casă, în casa unei rude, sau în cea a unui amic sau prieten.

Timbrele se colecționează încă din timpuri de mult apuse, iar pasiunea pentru ele nu pare a fi ceva care să se stingă foarte curând! De aceea, dacă doriți și voi să vă începeți propria colecție de timbre ca hobby, atunci de ce mai stați încă pe gânduri?

Principalul motiv pentru care oamenii se apucă de colecționat timbre este acela că au de învățat multe lucruri și de aflat informații destul de interesante despre acestea. În ochii unora, timbrele nu sunt, poate, decât o simplă bucățică de hârtie imprimantă cu niște imagini, text sau numere. Dar pentru adevărații cunoscători, ele reprezintă adevărate crâmpeie de istorie.

Multe dintre aceste timbre sunt produse pentru a comemora diverse evenimente sau ocazii speciale. De aceea, ele devin, în timp, foarte prețioase și foarte valoroase în accepțiunea multor colecționari. Cei cu adevărat serioși vor căuta întotdeauna să pună mâna pe cele mai bune dintre ele, iar unii din ei nu se vor sfii să plătească sume deloc neglijabile de bani pentru acele timbre, numai să le știe în colecția lor!

Colecționarii de timbre sunt de mai multe feluri. Unii preferă să aibă o colecție de timbre cât mai vastă, indiferent de categoria din care fac parte timbrele. Alții, ceva mai pretențioși, vor prefera doar anumite feluri de timbre ( de exemplu, cele din România, din America, Anglia etc.), apărute doar în anumite perioade de timp (înainte de primul război mondial, înainte de al doilea război mondial etc.) și care provin doar dintr-o singură categorie (plante, animale, automobile etc.).

Așadar, indiferent în ce categorie de colecționari de timbre vă încadrați, nu ar trebui să duceți lipsă de material! Timbrele le puteți achiziționa direct de la alte persoane, chiar din țările lor de origine, dacă obișnuiți să călătoriți mult. Dacă preferați o alternativă mai comodă sau nu dispuneți de suficient de mulți bani pentru a face o călătorie, puteți consulta siteuri specializate în vânzarea de timbre online.

Atunci când vine vorba de o pasiune care implică activități de colecționare de obiecte, multe persoane cred că acestea trebuie neapărat să coste o avere. Nu este cazul! Da, puteți investi foarte mulți bani în timbre, dacă vă doriți o colecție unică, dar, de asemenea, puteți cheltui numai câțiva lei pentru exemplare mai ieftine, dar nu neapărat de o calitate mai proastă!

Țineți minte că întotdeauna veți avea ceva de învățat când colecționați timbre. După cum aminteam și mai sus, aceste mici bucățele de hârtie sunt adevărate crâmpeie de istorie. Puteți ajunge să cunoașteți foarte multe informații despre un anumit eveniment din trecut doar printr-o simplă privire aruncată unei colecții de timbre.