Deschide propria afacere Rent a Car

de

Ca afacere, închirierea de mașini este un segment de piață dinamic, mulți romani dar și străini fiind interesați de astfel de servicii. Motivele sunt multiple și variază de la interese de afaceri, nevoia unui autoturism care să îl înlocuiască pe cel existent dacă este blocat în service, necesitatea unui automobil mai încăpător sau poate mai elegant, eventual pentru a creea o impresie bună. Deși la intrarea pe piață orice antreprenor s-ar putea lovi de problema puterii financiare mai mică în comparație cu a firmelor deja existente, această afacere poate fi pornită cu un minim de 3 mașini.

Riscurile afacerii

-Riscul de furt total al mașinii. Acest risc poate fi diminuat prin monterea sistemelor GPS.

-Piese furate.Există clienți rău intenționați care vor să își facă rost de piese bune de la mașini închiriate înlocuindu-le cu altele stricate sau mai vechi. Este o practică tot mai des întâlnită mai ales în România iar pentru aceast lucru este destul de greu de dovedit vinovăția și de recuperat pagubele.

-Pierderile se estimează a fi 20-30 la sută din profituri. Se pierde mult din cauza comportamentului necivilizat sau rău intenționat al clienților.

Cu toate acestea, potențialul unei asemenea afaceri este în creștere în România, mai ales că necesită o investiție relativ mică, risc redus, și muncă doar în ceea ce privește negocierea si marketingul. Foarte important în cazul demarării unei astfel de afaceri este oferirea unor servicii de cea mai bună calitate.

Practic poți începe o afacere „Rent a car” cu un minim de 3 mașini, un website unde să iți faci cunoscută oferta și un plan de marketing bine gândit. Odată ce începi o astfel de afacere, în funcție de cât timp vrei să investești în ea, există posibilități foarte mari de extindere și dezvoltare.
„Rent a car” sau „închiriază o mașină” poate fi o afacere extrem de profitabilă. Apelează tot mai mult la firmele de închiriat autoturisme persoanele care nu dispun de un automobil propriu dar care au nevoie de un mijloc de transport, oameni de afaceri veniți din străinătate, persoanele juridice, dar și cele care vor să plece în vacanțe.

Clienții siguri ai firmelor „rent a car”

În principal ar trebui ca ofertele de închirieri să se adapteze necesităților clienților. Este foarte important ca într-o astfel de afacere să nu te rezumi doar la clienții care apelează la servciile oferie ci să vi în întâmpinarea altora noi cu oferte tentante, cu propuneri de preț avantajoase. Sunt multe companii care nu dețin autoturime proprii și care au nevoie de autovehicule iar costul cu taxe și impozite, reparații și altele fac ca alternativa închirierii să fie mai avantajoasă.

Garanția percepută la închiriere

Persoanele care doresc să închirieze un autoturism trebuie să plătească, de regulă, o garanție între 200 și 500 de euro, în funcție de mărcile de autoturism solicitate. Tarifele percepute pentru închirierea unei mașini încep de la 20 de euro, echivalent în lei, pentru o singură zi. Există însă și firme care nu percep garanții clienților lor, în schimbul unei taxe pe care clientul o achită direct societății de asigurări. Această taxă variază dar ca medie, ea se încadrează într-un interval de 4-10 euro pe zi în plus față de costul efectiv de închiriere al mașinii.

Clientul este responsabil în totalitate pentru eventulele amenzi sau alte taxe, iar mașina închiriată trebuie să aibă CASCO. Astfel o parte din riscuri este preluată și de firma de asigurare cu care colaborează agenția ceea ce face ca această afacere să fie una foarte accesibilă.