Deschide propria afacere Rent a Car

de

Ca afacere, ├«nchirierea de ma╚Öini este un segment de pia╚Ť─â dinamic, mul╚Ťi romani dar ╚Öi str─âini fiind interesa╚Ťi de astfel de servicii. Motivele sunt multiple ╚Öi variaz─â de la interese de afaceri, nevoia unui autoturism care s─â ├«l ├«nlocuiasc─â pe cel existent dac─â este blocat ├«n service, necesitatea unui automobil mai ├«nc─âp─âtor sau poate mai elegant, eventual pentru a creea o impresie bun─â. De╚Öi la intrarea pe pia╚Ť─â orice antreprenor s-ar putea lovi de problema puterii financiare mai mic─â ├«n compara╚Ťie cu a firmelor deja existente, aceast─â afacere poate fi pornit─â cu un minim de 3 ma╚Öini.

Riscurile afacerii

-Riscul de furt total al mașinii. Acest risc poate fi diminuat prin monterea sistemelor GPS.

-Piese furate.Exist─â clien╚Ťi r─âu inten╚Ťiona╚Ťi care vor s─â ├«╚Öi fac─â rost de piese bune de la ma╚Öini ├«nchiriate ├«nlocuindu-le cu altele stricate sau mai vechi. Este o practic─â tot mai des ├«nt├ólnit─â mai ales ├«n Rom├ónia iar pentru aceast lucru este destul de greu de dovedit vinov─â╚Ťia ╚Öi de recuperat pagubele.

-Pierderile se estimeaz─â a fi 20-30 la sut─â din profituri. Se pierde mult din cauza comportamentului necivilizat sau r─âu inten╚Ťionat al clien╚Ťilor.

Cu toate acestea, poten╚Ťialul unei asemenea afaceri este ├«n cre╚Ötere ├«n Rom├ónia, mai ales c─â necesit─â o investi╚Ťie relativ mic─â, risc redus, ╚Öi munc─â doar ├«n ceea ce prive╚Öte negocierea si marketingul. Foarte important ├«n cazul demar─ârii unei astfel de afaceri este oferirea unor servicii de cea mai bun─â calitate.

Practic po╚Ťi ├«ncepe o afacere „Rent a car” cu un minim de 3 ma╚Öini, un website unde s─â i╚Ťi faci cunoscut─â oferta ╚Öi un plan de marketing bine g├óndit. Odat─â ce ├«ncepi o astfel de afacere, ├«n func╚Ťie de c├ót timp vrei s─â investe╚Öti ├«n ea, exist─â posibilit─â╚Ťi foarte mari de extindere ╚Öi dezvoltare.
„Rent a car” sau „├«nchiriaz─â o ma╚Öin─â” poate fi o afacere extrem de profitabil─â. Apeleaz─â tot mai mult la firmele de ├«nchiriat autoturisme persoanele care nu dispun de un automobil propriu dar care au nevoie de un mijloc de transport, oameni de afaceri veni╚Ťi din str─âin─âtate, persoanele juridice, dar ╚Öi cele care vor s─â plece ├«n vacan╚Ťe.

Clien╚Ťii siguri ai firmelor „rent a car”

├Än principal ar trebui ca ofertele de ├«nchirieri s─â se adapteze necesit─â╚Ťilor clien╚Ťilor. Este foarte important ca ├«ntr-o astfel de afacere s─â nu te rezumi doar la clien╚Ťii care apeleaz─â la servciile oferie ci s─â vi ├«n ├«nt├ómpinarea altora noi cu oferte tentante, cu propuneri de pre╚Ť avantajoase. Sunt multe companii care nu de╚Ťin autoturime proprii ╚Öi care au nevoie de autovehicule iar costul cu taxe ╚Öi impozite, repara╚Ťii ╚Öi altele fac ca alternativa ├«nchirierii s─â fie mai avantajoas─â.

Garan╚Ťia perceput─â la ├«nchiriere

Persoanele care doresc s─â ├«nchirieze un autoturism trebuie s─â pl─âteasc─â, de regul─â, o garan╚Ťie ├«ntre 200 ╚Öi 500 de euro, ├«n func╚Ťie de m─ârcile de autoturism solicitate. Tarifele percepute pentru ├«nchirierea unei ma╚Öini ├«ncep de la 20 de euro, echivalent ├«n lei, pentru o singur─â zi. Exist─â ├«ns─â ╚Öi firme care nu percep garan╚Ťii clien╚Ťilor lor, ├«n schimbul unei taxe pe care clientul o achit─â direct societ─â╚Ťii de asigur─âri. Aceast─â tax─â variaz─â dar ca medie, ea se ├«ncadreaz─â ├«ntr-un interval de 4-10 euro pe zi ├«n plus fa╚Ť─â de costul efectiv de ├«nchiriere al ma╚Öinii.

Clientul este responsabil ├«n totalitate pentru eventulele amenzi sau alte taxe, iar ma╚Öina ├«nchiriat─â trebuie s─â aib─â CASCO. Astfel o parte din riscuri este preluat─â ╚Öi de firma de asigurare cu care colaboreaz─â agen╚Ťia ceea ce face ca aceast─â afacere s─â fie una foarte accesibil─â.