Despre o călătorie cu peripeții

de

Știm cu toții cum e să aștepți concediul cu nerăbdare, să numeri zilele, să nu te mai poți concentra, să știi că mai sunt trei, două și start! Însă, în același timp știm cum e să aștepți concediul cu portofelul puțin mai gol decât de obicei. Cam așa a fost peripeția noastră din acest an!

Am zis, mergem în Irlanda! Mergem, mergem, nicio problemă. Avem bagaj de cală? Bagaj de cabină? Nu avem, nicio problema, mereu putem conta pe site-ul nostru de bagaje, inBagaj.ro.

Astfel vine și primul meu sfat: când pornești într-o călătorie, pe meleaguri străine, verifică de dinainte dimensiunile pe care linia ta aeriană le acceptă, să nu te trezești, ca noi, că bagajul tău de bord e prea mare. Alege un bagaj corespunzător din timp!

Despachetăm la aeroport? Nicio problemă, mergem mai departe! Ajungem în Irlanda, Dublin, orașul pe care l-am așteptat încă din facultate. Peste tot citate motivaționale (despre whiskey), peste tot oameni dornici să te ajute într-un accent pe care nu îl vei desluși în veci. Nu uita să treci pe la Temple Bar dacă tot ajungi aici. Mi-ar ajunge un articol să povestesc doar despre peripețiile din cadrul Temple Bar-ului. Dar poate altă dată.

Următorul sfat: ține mereu un ochi pe portofel și pe telefon. M-am învățat minte, acum am un portofel adecvat de călătorie, nu că mi-aș fi dorit schimbare, dar cel vechi mi-a fost furat. Din geantă, cât timp geanta era la mine, nici până în ziua de azi nu îmi explic cum s-a întâmplat acest lucru. Lecție învățată, pe piele proprie! Dar am trecut și peste asta.

Un alt sfat? Data viitoare când te gândești să străbați birturile irlandeze pline de voie bună și apoi să te culci, alături de partenerul partenera ta, pe o stradă principală din Dublin, ia la tine niște dopuri de urechi. Asta, dacă și dorești să dormi ceva în timpul excursiei tale sau nu ești fan sticle aruncate pe stradă pe la 3-4 noaptea…

În rest? Just enjoy, cum ar zice ei. Bucură-te de verdele veșnic, de ploaia care nu te va ocoli, de muzeele lor (muzeul Joyce neapărat) și de oamenii primitori (ah și whiskey). Când am ajuns acasă satisfacția cea mai mare a fost să pot, în sfârșit, răzui Irlanda de pe harta mea răzuibilă. Destinația mea numărul unu, unde mă voi întoarce, cu siguranță, poate mai bine echipată…