Detergentul de rufe – cum il alegem si la ce trebuie sa fim foarte atenti?

de

Curatarea rufelor este o activitate pe care o desfasuram aproape zilnic avand in vedere ca hainele pe care le purtam se murdaresc in ciuda eforturilor noastre de a le pastra curate, astfel ca trebuie sa repetam la nesfarsit acest ciclu de curatare al rufelor.

Pentru ca lumea moderna avem din ce in ce mai putin timp la dispozitie pe care sa il petrecem asa cum vrem, am putea spune ca acordam din ce in ce mai putina atentie lucrurilor care conteaza cu adevarat. Mai mult decat atat, nu mai acordam atentie nici macar calitatii produselor pe care le cumparam ci adesea ne lasam ghidati exclusiv de pretul acestora.

Detergentul este unul dintre acele produse la care rar mai luam in calcul calitatea, astfel ca nu de putine ori, alegerile neinspirate in acest sens ne pot costa scump. Un detergent de calitate inseamna rezultate spectaculoase in ceea ce priveste curatarea rufelor, motiv pentru care nu exista loc de compromis atunci cand vorbim despre aceste produse.

Piata detergentilor este foarte diversificata avand in vedere ca avem posibilitatea de a alege numeroase tipuri de detergenti de la diversi producatori, care ne promit cele mai bune rezultate. Alegerea unui detergent de calitate am putea spune ca reprezinta unica solutie pe care o avem atunci cand ne dorim rufe curate, care sa emana un miros proaspat. La ce trebuie insa sa fim foarte atentie atunci cand alegem un detergent pentru a ne putea bucura de rezultate de exceptie?

Mare atentie la pret.

Un detergent de calitate nu va fi niciodata ieftin, indiferent din unghiul in care privim lucrurile. Este adevarat ca de foarte multe ori pretul devine un factor de decizie chiar si atunci cand vorbim despre detergenti, motiv pentru care este important sa renuntam la aceasta idee.

Un detergent este departe de a reprezenta o investitie majora, astfel ca nu ar trebui sa facem niciodata compromisuri in ceea ce priveste calitatea acestui produs.

Tipul de detergent.

Detergentii pentru rufe se regasesc astazi sub forma de capsule lichide, pudra sau granule, fiecare dintre acestea avand acelasi scop si anume de a ne curata rufele. Practic intre acesti detergenti nu exista diferente in ceea ce priveste capacitatea de curatare, astfel ca este mai degraba un lucru ce tine de preferinte.

Trebuie totusi sa fim foarte atenti la ceea ce contin acesti detergenti si anume, daca detergentul ales contine inalbitori, este important sa nu il utilizam atunci cand spalam rufe colorate, din motive cat se poate de evidente.

Modalitatea de depozitare.

Desi acest aspect nu tine de alegerea detergentului, este important sa mentionam faptul ca modul in care depozitam detergentul poate avea un impact direct asupra calitatii acestuia.

Daca iti doresti ca detergentul tau sa isi pastreze in totalitate calitatile in ceea ce priveste curatarea, este important sa nu lasi punga sau cutia acestuia deschisa si nici sa il expui la soare sau sa il depozitezi in locuri umede avand in vedere ca toate aceste lucruri duc la pierderea calitatii detergentului in timp.