Dietă culturism natural

de

Culturismul a devenit un sport popular în ziua de astăzi, în special pentru acele persoane care își doresc să trăiască mai sănătos. Dar să nu ne mințim: nu este deloc ușor să avem corpul pe care ni-l dorim, dacă nu suntem dispuși să depunem eforturile necesare pentru depășirea tuturor obstacolelor care ne ies în cale.

Trebuie să fim dedicați scopului nostru, disciplinați și puternici, atât mental, cât și fizic! Pe lângă antrenamentele și exercițiile specifice, avem nevoie și de o dietă potrivită, care să ne ajute să ne atingem scopurile propuse cât mai repede și mai eficient! Iar cea pe care am să v-o recomand în continuare, este un pas în această direcție. Dacă doriți, o puteți implementa în strategia voastră personală de acumulare a masei musculare!

Ce este culturismul natural?

Am să vă dezvălui imediat și dieta despre care vă vorbeam dar, mai înainte, să definim ce înseamnă culturismul natural. Simplu spus, reprezintă creșterea masei musculare și sculptarea corpului fără ajutorul steroizilor, hormonilor sau a altor astfel de substanțe (legale sau nu). Nimic nu poate înlocui complet un antrenament serios la sala de forță și o dietă adecvată!

Dieta pentru culturism natural

07:30: MIC DEJUN

– 3 ouă, 100 grame pâine albă, 300 mililitri suc de portocale;

10:00: SHAKE PROTEIC

– 500 mililitri lapte degresat, 30 grame pudră proteică, o banană;

12:00: PRÂNZ

– o porție de piept de pui la grill, fără ulei, 150 grame orez brun, 5 broccoli fierți;

15:00: SHAKE PROTEIC

– 250 mililitri suc de mere, 250 mililitri lapte degresat, 30 grame pudră proteică;

18:00: CINA

– 200 grame somon, gătit la cuptor, 100 grame broccoli, 100 grame sparanghel;

19:30: SHAKE POST-ANTRENAMENT

– 250 mililitri suc de portocale, 250 mililitri lapte degresat, 30 grame pudră proteică;

21:00 ÎNAINTE DE CULCARE

– 50 grame piept pui, 400 grame brânză proaspătă de vaci, 100 grame cireșe.

Nutriția joacă un rol foarte important în definirea fizicului și performanțelor unui culturist. De aceea, trebuie înțeles foarte bine conceptul în sine și timing-ul meselor. Ceea ce v-am oferit mai sus, este un exemplu de dietă pe care îl puteți folosi. Totuși, țineți minte că trebuie să ajustați cantitățile respective în funcție de scopul pe care vreți să-l atingeți!

Ba mai mult, s-ar putea chiar să fie nevoie să vă concepeți propriul plan de dietă, bazat pe rutina de antrenament și pe alți factori de acest gen. Experimentați cât mai mult și vedeți ce anume funcționează pentru voi și ce nu!