Diferenta dintre Hormonul de Crestere Uman si steroizi

de

Exista o sumedenie de conceptii gresite atunci cand vine vorba de steroizii anabolizanti, pericolele acestora si rolul lor in culturism. Pentru a intelege mai bine steroizii, va rugam sa cititi urmatoarele randuri.

Ce sunt steroizii?

Termenul steroid se refera la o clasa larga de compusi organici formati din hormoni si vitamine, cu o structura ce contine patru inele de carbon. Hormonii steroidieni pot fi impartiti in doua categorii: corticosteroizi si steroizii anabolizanti, iar fiecare servesc functii diferite.

Steroizii anabolizanti au capacitatea de a forma muschii, ceea ce explica revalenta lor in culturism. Pe de alta parte, corticosteroizii detin functii importante pentru tratarea bolilor si a alergiilor, asa ca nu ii vei gasi intr-un ciclu de steroizi pentru culturism.

Ce sunt steroizii anabolizanti?

Steroizii anabolici sunt substante sintetice care imita testosteronul. Testosteronul este hormonul sexual masculin, important pentru mentinerea unui nivel sanatos al libidoului, dezvoltarea caractersticilor sexuale secundare masculine, si foarte relevant pentru un culturist, dezvoltarea masei musculare. Adaosul de steroizi anabolizanti nivelurilor normale de testosteron poate duce la o crestere a masei musculare si a rezistentei, precum si efecte imprevizibule asupra altor organe.

Care sunt diferentele dintre steroizi si hormonul de crestere uman?

Steroizii anabolizanti si hormonul uman de crestere sunt diferiti prin modul in care lucreaza si in functiile lor. Hormonul uman de crestere este produs natural de organsim si este responsabil pentru reproducerea celulelor, functionarea anumitor hormoni si enzime, si functionarea corecta a creierului. Pe de alta parte, steroizii anabolizanti sunt responsabili pentru cresterea trasaturilor masculine, cresterea fortei si a masei musculare.

Daca doriti sa cumparati steroizi, mediul online este locul perfect de unde puteti alege exact tipul de steroid dorit. Insa, este foarte important sa va documentati si sa cititi despre ciclurile cu steroizi pe care le puteti urma pentru a atinge obiectivele propuse. Mai mult decat atat, este bine sa vorbiti cu un medic inainte de a incepe consumul. Sau cu o persoana din domeniu.

Mai trebuie mentionat faptul ca in Romania este interzis consumul de steroizi in scopul cresterii masei musculare sau pentru imbunatatirea calitatilor sportive. Dar se folosesc de catre persoanele care sufera de anumite boli precum hipogonadismul, eliberarea facandu-se prin prescriptie medicala.

Desi in Romania se gasesc forme de steroizi, testosteron in farmacii, aceste produse nu pot fi comercializate decat cu prescriptie de la medic. Cu toate acestea, exista si alte forme de pastile care nu necesita prescriptie de la medic. Anticonceptionalele ar intra tot in categoria steroizilor, fiindca au tot implicatii hormonale.