Discutiile contradictorii dintr-o relatie conduc la situatii neplacute

de

Femeile sunt sensibile si poseda niveluri emotionale fragile. Ceea ce multi barbati considera a fi o gluma poate provoca reactii foarte surprinzatoare la femei. Mai ales cand sunt suparati sau deprimati, barbatii trebuie sa fie atenti cum vorbesc cu ele si cum gestioneaza conflictele.

O disputa cu o femeie este intimidanta pentru majoritatea barbatilor. Ele asteapta sa se agate de cele mai nevinovate glume si de cele mai simple expresii ale umorului. Exista anumite lucruri pe care un barbat nu ar trebui sa le spuna niciodata unei femei in timpul unei discutii aprinse. Ceea ce vine atat de spontan poate deveni exploziv in astfel de situatii.

Nu-i spune niciodata sa se relaxeze

Cuvantul relaxare este o fraza interzisa in certurile de cuplu. Solicitandu-i sa se relaxeze, ii indicati in mod indirect ca este in afara starii de spirit, in timp ce ea crede ca este foarte serioasa cu privire la ceea ce incearca sa dovedeasca. Multe persoane adreseaza intrebarea „esti suparata? ” si acest lucru este, de asemenea, la fel de dezavantajos. Niciodata nu incercati sa dovediti ca sunteti bine si femeia are o atitudine anormala. Nici macar nu sugerati ca vorbeste prostii, chiar daca aveti dreptate sa spuneti acest lucru.

Nu folositi expresii de iubire

Expresiile de acest tip sunt interzise intr-un conflict. Raspunsul imediat va fi o negare si va contribui doar la prelungirea lunor certuri, adesea inutile. Femeia poate considera expresiile ca o modalitate de a-i distrage atentia si de a incerca sa te joci cu emotiile ei.

Evitati cuvintele care indica viata ei din trecut

Mentionarea fostilor ei iubiti sau a fostului sot in timp ce aveti o discutie contradictorie o poate face mai nervoasa. Daca doriti cu adevarat sa puneti capat disputei respective in cel mai pasnic mod posibil, evitati aluziile la trecut sau la alte persoane.

Nu va prefaceti ca nu sunteti atenti

Intrebari de genul „ce ai spus?, ” Nu am ascultat ” pot aduce un prejudiciu in astfel de situatii. Cand intrebati acest lucru oferiti un indiciu care atesta faptul ca discutiile vi se par neimportantae si nu merita sa fie ascultate. Chiar daca nu ati ascultat, ea nu este gata sa va repete.

Conflictele nu sunt ocazii de a va impune ideile, gandurile, cererile si dorintele celeilalte persoane. Certurile sunt, de fapt, momente necontrolate in viata si daca oamenii nu invata sa trateze astfel de situatii in modul cel mai matur, relatiile pot deveni foarte instabile. Cu toate ca fac parte dintr-o relatie, cel mai adesea momentele cand exista astfel de tensiuni intre doi indragostiti, conduc la despartire.

Chiar si consultarea unor specialisti in aceasta privinta este bine de luat in considerare, terapia de cuplu nu este un lucru neobisnuit, din contra, semnifica dorinta de a va salava relatia.