Enciclopedia sănătății: cum să luptați împotriva unei infecții fungice

de

Există un milion de zicale amuzante printre oameni. Una dintre ele spune că dacă te mănâncă palma stângă, atunci se va umple bugetul, iar călcâiul drept – la o nouă călătorie. Dar micologii cu experiență înțeleg că aceasta este doar o acoperire pentru un diagnostic medical real – o ciupercă. Vă vom spune tot ce se știe despre cum să preveniți, să recunoașteți și să scăpați de o infecție fungică prin metode dovedite disponibile publicului.

Trebuie să cunoașteți inamicul din vedere

De regulă, numele „ciupercă” în sine se găsește în discursul colocvial, dar științific această boală sună ca micoză sau onicomicoză. Conform celor mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății, aproape fiecare al 5-lea locuitor al planetei Pământ a fost infectat cu ciuperci cel puțin o dată în viața sa, dar nu toată lumea a reușit să activeze boala.

 Aceasta indică prevalența extremă și pericolul ciupercii pentru fiecare dintre noi. Cel mai adesea, ciuperca afectează pielea, dar dacă ignorați infecția, atunci placa de unghii va intra treptat în zona afectată. Va începe să devină galbenă și să se prăbușească, să se delamineze și să se deformeze. Și procesul de recuperare în sinese poat întinde până la șase luni. În afară de aceasta, stadiile avansate ale ciupercii pot fi îndepărtate numai cu intervenție chirurgicală, deci este important să răspundeți la simptomele inconfortabile în timp util.

Cine este în pericol

 Desigur, majoritatea dintre noi cred că nu se vor infecta niciodată cu ciupercă, doar pentru că respectă regulile de igienă personală. Dar ne grăbim să vă supărăm — acest lucru este departe de singura modalitate prin care ciuperca poate intra în corpul uman. Este suficient să ajungi o dată la un maestru de manichiură și pedichiură fără scrupule și veți fi răsplătit cu o ciupercă.

 Este suficient să vă plimbați în jurul piscinei fără papuci, să vizitați o sală de gimnastică sau o saună — și acest lucru va provoca, de asemenea, infecții. Dacă sunteți adesea bolnav și imunitatea este redusă, atunci ciuperca este un pericol foarte real. Dacă există o persoană infectată în familia dvs., atunci în 99 de cazuri din 100, toți apropiați se vor îmbolnăvi de ciupercă. Printre persoanele în vârstă, statisticile sunt și mai terifiante, deoarece peste 70 de ani, fiecare a doua persoană este bolnavă de ciupercă.

Problema prevenirii

 După cum știți, prevenirea este întotdeauna mult mai ieftină decât tratamentul. Prin urmare, următoarele recomandări vă vor ajuta nu numai să vă economisiți bugetul, ci și sănătatea:

  1. Aveți întotdeauna obiecte de igienă personală pentru uz individual. Chiar și în ospeție, nu folosiți prosopul străin sau prosopul altcuiva.
  2. Încercați să vă protejați picioarele cu papuci de cauciuc speciali în duș, piscină, saună sau baie de aburi. Țineți minte, că podeaua este un adevărat focar de ciuperci patogene și bacterii.
  3. Cumpărați exclusiv pantofi de înaltă calitate din materiale naturale. Permiteți pielii să „respire”, ce va reduce transpirația și riscul de infectare cu ciupercă.
  4. Consolidați sistemul imunitar și beți complexe de vitamine.
  5. Utilizați antiseptice și ștergeți-vă picioarele cu ele după fiecare exercițiu sau vizită la un salon de unghii.

 Dar cel mai important lucru este că, dacă simțiți simptome inconfortabile, nu le ignorați, ci faceți o întâlnire cu un micolog.

Metode moderne de terapie antifungică

 Țineți minte un fapt – ciuperca singură nu dispare niciodată. Ea va trăi pe corpul dvs., otrăvind organismul și interferând cu funcționarea sa normală. Prin urmare, luarea măsurilor în timp util este cea mai bună soluție:

  • Când doar 1/3 din placa unghiei este afectată, pot ajuta agenții externi: cremele, picăturile, lacurile și unguentele. Este necesar să le ungeți conform instrucțiunilor și să respectați igiena.
  • Dacă ciuperca s-a răspândit la jumătate din placă, medicul prescrie medicamente cu pastile.
  • Când leziunea este prea puternică și cremele și formulările speciale nu pot pătrunde în placa de unghii, va trebui îndepărtată chirurgical.

Principiile moderne ale terapiei ajută la eliminarea rapidă și fără durere a ciupercii fără medicamente hormonale. Crema naturală Keraderm + nu numai că distruge simptomele pe contul acțiunii proactive a complexului natural, dar elimină și cauza principală a bolii în vederea agenților patogeni fungici. Trebuie folosit doar o dată pe zi, ceea ce facilitează foarte mult procesul de regenerare. Crema are o aromă plăcută răcoritoare și o consistență ușoară.

Calitatea produselor terapeutice este în mare măsură determinată de calitatea compoziției. Formula naturală echilibrată sinergic Keraderm+, în care fiecare componentă sporește efectul celei anterioare, elimină rapid și ușor manifestările fungice.

Deci, uleiul de arbore de ceai este un antiseptic natural, ucide Staphylococcus aureus rezistent la meticilină, iar uleiul de mentă ajută la prevenirea răspândirii ulterioare a infecției pe piele și pe plăcile unghiilor. Uleiul de ienupăr acționează ca un scut împotriva toxinelor, întărind imunitatea locală a pielii. Și alantoina stimulează vindecarea și reînnoirea pielii, înmuierea și hidratarea acesteia.

Keraderm+ înlocuiește terapia hormonală nesigură, care face o lovitură vizată ciupercii.