Epoca informatiiilor

de

Epoca informatiiilor poate sa ne faca fiinte umane mai sanatoase si mai fericite

Tehnologia in sine nu reprezinta o morala buna sau negativa. Insa, aceasta prezinta o oportunitate imensa, multe optiuni pentru ca persoanele sa o utilizeze intr-un fel sau altul.

Credem ca bomba atomica a fost posibila in mare parte datorita progresului in cercetarea energiei nucleare de la unii fizicieni importanti din secolul 20 care lucreaza la Proiectul Manhattan sau ca efortul major s-a concentrat pe genocidul din lume pe care lumea l-a vazut vreodata in Holocaust, a fost atat de distructiv datorita experimentelor cu gazul mortal Zyklon B, tehnologia chimica care a sustinut viata a milioane de evrei. Latura mai usoara a spectrului, un studiu publicat recent a afirmat ca tehnologia retelelor de socializare ca Facebook – in aparenta credem ca ne ajuta sa pastram legatura cu oamenii din viata noastra, chiar si daca acestia sunt departe. De fapt, ne face mai singuri si tristi.

 

Mai degraba decat sa ajute ca sursa umana de legaturi sociale astfel incat persoanele sa aiba nevoie de aceste retele de socializare pentru a comunica cu familia sau prietenii, unul dintre fizicieni afirma ca Facebook zdruncina aceasta nevoie prin cresterea capacitatii oamenilor de a invidia ceea ce nu au si isi doresc, insa pe care le vad la altii.

 

Asadar, toate aceste lucruri ignora partea cealalta a ecuatiei, si anume ca toate informatiile automatizate noi pot fi folosite pentru ca oamenii sa devina mai buni si ne pot face mai fericiti daca alegem in mod individual si colectiv, iar daca alegem sa consumam tehnologia cu limita.

 

Conditii mai bune de viata – Singura tehnologie care s-a dezvoltat in era Internetului este expunerea globala la felul in care persoanele isi traiesc viata.

 

Oamenii bogati ai lumii, cei cu laptop sau un telefon si acces la internet sunt printre persoanele norocoase – sunt capabili sa observe multe beneficii si se bucura de acestea, dar nu toate persoanele din lume care nu au acces la nevoile de baza, cum sunt: apa potabila sau un acoperis deasupra capului noaptea.

 

Stiluri de viata Sunt multe feluri de divertisment posibile datorita noilor tehnologii. Precum multe site-uri ce apar ca ciupercile dupa ploaie, formele preferate de divertisment sunt din ce in ce mai preferate intereselor oamenilor. Cand este utilizata moderat, tehnologia poate creste fericirea.