Eticheta telefonului mobil

de

Din ce in se mai mult timp ne este luat de catre dispozitivele mobile. Constientizam sau nu, telefonul mobil ne acapareaza atentia, chiar si in momentele cele mai importante. Una dintre cele mai respectate inventii ale secolului trecut, telefonul mobil, este, de asemenea, una dintre cele mai controversate.

Nu exista nici o indoiala ca aproape toata lumea detine cel putin un telefon. Cu toate acestea, modul in care unele persoane il utilizeaza, a scapat de sub control.

Amintiti-va ca telefonul mobil nu este problema; este lipsa de respect fata de ceilalti pe care o acordam in anumte situatii. Inainte de a capata eticheta telefonului mobil, tineti cont de cateva reguli.

Locuri unde ar trebui sa limitati utilizarea telefonului mobil:

Restaurante: puneti telefonul pe modul silentios pentru a preveni crearea de zgomote inutile daca suna telefonul mobil. Conversati numai daca este necesar, cat mai scurt posibil , de preferat afara din restaurant, astfel incat sa nu va deranjati pe altii care incearca sa se bucure de o masa relaxanta.

La cinema sau teatru. Daca am iesit in oras si avem anumite probleme, nu este absolut necesar sa inchidem telefonul, la fel, il putem da pe silentios si discuta afara daca problema este cu adevarat importanta.

La munca. Fie ca detinem propriul birou sau ne aflam intr-unul cu mai multi colegi, este de preferat sa lasam telefonul mobil fara sunet. Nu trebuie sa- deranjam pe ceilalti din jurul nostru, oamenii din jurul tau nu trebuie sa stie tot ce faci.

Biserici, sinagogi si alte locuri de cult: opriti telefonul sau lasati-l in masina. Scopul cu care ai venit in acest loc, nu este nicidecum fotografierea sau distribuirea acestei experiente pe platformele de socializare, cu toate ca in ultima perioada, acest lucru a devenit un trend.

In avion. Inainte ca avionul sa decoleze, opriti telefonul complet. Unele companii aeriene nu permit utilizarea telefonului mobil in timp ce zboara, deoarece poate fi o problema de siguranta. Exista ingrijorari cu privire la faptul ca gadgeturile electronice, inclusiv telefoanele mobile, pot interfera cu echipamentele de navigatie.

La caserie. In timp ce alti se afla la coada in spatele tau, vorbitul la telefon ii ocupa si mai mult timp caseritei care se ocupa de problema sau cumparaturile tale, asa ca prioritizeaza fiecare lucru, nu lasa aceste detalii sa iti atraga o situatie neplacuta.

Iesirile in oras cu prietenii. Constient sau nu, smartphone-urile, aceasta de tendita de a utiliza social media ne miscreaza timpul de calitate petrecut in compania celor dragi, fiti prezenti fizic si mental pentru persoanele cu care va intalniti.

Telefonul mobil este o facilitate de care avem nevoie, insa nu trebuie sa-l transformam intr-un lucru indinspensabil.