Fahrradi Farfalla FXX, bicicleta sau un model de Ferrari ?

de

Chiar dacă la prima vedere pare a fi un fel de face-lift pentru un Ferrari Enzo, acest vehicul este de fapt un quad-cycle, adică un fel de bicicletă cu 4 roţi.

Denumirea acestui pseudo-concept este alc─âtuit─â din cuv├óntul ÔÇ× fahrradÔÇŁ care ├«n limba german─â ├«nseamn─â defapt biciclet─â, litera ÔÇ× iÔÇŁ, imprumutat─â de la Apple ┼či cuv├óntul italian ÔÇ× farfallaÔÇŁ care ├«nsemn─â fluture. De asemenea s─â nu uit─âm nici de al─âturarea literelor ÔÇ× FXXÔÇŁ care ne trimit cu gandul la extremul supercar italian ├«n edi┼úie limitat─â Ferrari Enzo FXX, care nu poate fi condus pe drumurile publice ci doar pe circuit.
Conform designer-ului, Johannes Langender, acest vehicul nu este o copie a vreunui model deja existent ci anticiparea unui viitor model de top al unei m─ârci de automibile deja existent─â. Forma exterioar─â a ma┼činii este rezultatul unei intense cercet─âri pe internet al mai multor design-uri at├«t reale c├ót ┼či fictive despre cum ar putea ar─âta ├«n viitor acest model, dar de asemenea include ┼či propriile idei ├«n privin┼úa acestui model.

┬á ┬áDe┼či nu pare posibil la prima vedere, acest vehicul poate circula legal pe str─âzile din Austria. Cu toate c─â denumirea acestui vehicul ne trimite la deja celebrul supercar italian, Fahrradi Farfalla FXX nu ofer─â nici m─âcar un cal putere, ci unul, maxim doi oameni putere. Acest lucru ├«nsemna c─â este unul dintre cele mai verzi ┼či nepoluante supercar-uri create vreodat─â, al─âturi de fra┼úii s─âi, crea┼úii ale aceluia┼či designer, Ferdinand GT3 ┼či Veyron UC. De aceea echipa MT Racing, responsabil─â de cele trei vehicule amintite anterior, spune c─â acest vehicul este un adev─ârat ÔÇ× muscle carÔÇŁ uman, ├«n loc s─â il numeasc─â un supercar cu pedale.

├Än interior unul sau doi ┼čoferi pot lua loc deasupra ┼časiului tubular f─âcut din aluminiu ┼či pot sa pedaleze la o tur─â prin ora┼č cu ajutorul unei transmisii cu 11 viteze. Datorit─â acestei transmisii, care de altfel este foarte lent─â, acest vehicul devine un adev─ârat ÔÇ× rivalÔÇŁ pentru pietoni. Acest lucru, ├«ntrecerea cu pietonii, ├«l poate face at├ót ziua c├ót ┼či noaptea datorit─â sitemului de iluminare dotat cu 200 de LED-uri foarte luminoase.

Fahrradi Farfalla FXX a fost expus în premieră mondială la Muzeul de Artă LENTOS din Linz.

Galerie Foto.

[envira-gallery id=”28268″]

Sursa Foto