Fahrradi Farfalla FXX, bicicleta sau un model de Ferrari ?

de

Chiar dacă la prima vedere pare a fi un fel de face-lift pentru un Ferrari Enzo, acest vehicul este de fapt un quad-cycle, adică un fel de bicicletă cu 4 roţi.

Denumirea acestui pseudo-concept este alcătuită din cuvântul „ fahrrad” care în limba germană înseamnă defapt bicicletă, litera „ i”, imprumutată de la Apple şi cuvântul italian „ farfalla” care însemnă fluture. De asemenea să nu uităm nici de alăturarea literelor „ FXX” care ne trimit cu gandul la extremul supercar italian în ediţie limitată Ferrari Enzo FXX, care nu poate fi condus pe drumurile publice ci doar pe circuit.
Conform designer-ului, Johannes Langender, acest vehicul nu este o copie a vreunui model deja existent ci anticiparea unui viitor model de top al unei mărci de automibile deja existentă. Forma exterioară a maşinii este rezultatul unei intense cercetări pe internet al mai multor design-uri atît reale cât şi fictive despre cum ar putea arăta în viitor acest model, dar de asemenea include şi propriile idei în privinţa acestui model.

   Deşi nu pare posibil la prima vedere, acest vehicul poate circula legal pe străzile din Austria. Cu toate că denumirea acestui vehicul ne trimite la deja celebrul supercar italian, Fahrradi Farfalla FXX nu oferă nici măcar un cal putere, ci unul, maxim doi oameni putere. Acest lucru însemna că este unul dintre cele mai verzi şi nepoluante supercar-uri create vreodată, alături de fraţii săi, creaţii ale aceluiaşi designer, Ferdinand GT3 şi Veyron UC. De aceea echipa MT Racing, responsabilă de cele trei vehicule amintite anterior, spune că acest vehicul este un adevărat „ muscle car” uman, în loc să il numească un supercar cu pedale.

În interior unul sau doi şoferi pot lua loc deasupra şasiului tubular făcut din aluminiu şi pot sa pedaleze la o tură prin oraş cu ajutorul unei transmisii cu 11 viteze. Datorită acestei transmisii, care de altfel este foarte lentă, acest vehicul devine un adevărat „ rival” pentru pietoni. Acest lucru, întrecerea cu pietonii, îl poate face atât ziua cât şi noaptea datorită sitemului de iluminare dotat cu 200 de LED-uri foarte luminoase.

Fahrradi Farfalla FXX a fost expus în premieră mondială la Muzeul de Artă LENTOS din Linz.

Galerie Foto.

[envira-gallery id=”28268″]

Sursa Foto