Freze de zapada unelte ideale pentru un deszapezit rapid

de

O problema care se pune an de an odata cu venirea iernii este inzapezirea, care duce la blocarea circulatiei, iar caile de acces devin astfel impracticabile. In ziua de astazi, a debloca drumurile si a curata curtea de zapada cu lopata nu mai este o optiune, deoarece acest lucru cere mult timp si un efort fizic pe masura. Utilaje moderne au preluat insa acest rol, rezolvand problema troienelor in mod rapid si eficient. Este vorba de acele dispozitive pe care le numim freze de zapada. Cu ajutorul lor, troienele din curte si nametii de pe trotuare dispar intr-o clipita.

Freza de zapada, modele pentru curatat diferite suprafete

Atunci cand se achizitioneaza un astfel de dispozitiv, se iau in consideratie diferiti factori, pentru a fi ales tipul cel mai potrivit. Pentru o gospodarie, unde aleile si caile de acces sunt de obicei inguste, este recomandata o freza de zapada cu evacuare intr-o singura treapta. Aceasta este dotata cu o elice din cauciuc si metal, care atinge solul, sfarama stratul de zapada sau gheata si  arunca zapada lateral. Nu este indicata, din aceasta cauza, pentru terenurile acoperite cu pietris, deoarece ar putea provoca accidente si daune materiale.

Pentru suprafete mai intinse, ideale sunt acele freze de zapada cu evacuarea in doua trepte, care sunt mai mari, ca si latimea de lucru. Viteza elicei care sparge stratul de zapada este mai mica, apoi o alta elice preia zapada si-o arunca printr-un ejector. Pentru ca inaltimea dispozitivului care preia zapada poate fi reglata, acest tip este indicat si pentru suprafetele cu pietris, de aceea sunt ideale pentru parcari si zone turistice montane.

Cum se foloseste o freza de zapada

Dupa achizitionarea unei freze de zapada, dispozitivul trebuie asamblat asa cu este indicat in cartea tehnica. Se monteaza manerele, ansamblul de directie, arcurile de manevrare si jgheabul de evacuare, dupa care se introduce combustibil in rezervor si se alimenteaza cu ulei.

Toate etapele descrise in cartea tehnica trebuie parcurse, citite, intelese si respectate intocmai. De asemenea, trebuie avut in vedere ca dispozitivul poate provoca accidente extrem de grave, daca nu este manevrat cu atentie, exact dupa indicatiile din manualul de folosinta.

Inainte de punerea ei in functiune, se inspecteaza suprafata pe care va actiona, pentru a inlatura eventualele obiecte care ar putea fi ascunse in zapada.

O freza de zapada poate deveni un pericol, daca nu este manevrata corect

Combustibilul nu se adauga daca motorul este in functiune sau daca nu e suficient de racit. Nu se tin mainile si picioarele in apropierea componentelor care se invart. Daca intamplator este lovit un obiect, mai intai se opreste motorul, se scoate cablul din bujie, dupa care se repara avaria. Aruncatorul de zapada se foloseste numai cu aparatori adecvate si se manevreaza astfel incat sa se evite ferestrele, usile, masinile stationate in preajma sau persoanele care ar trece intamplator prin zona, pentru a evita producerea de accidente sau de daune materiale. Jgheabul de evacuare se goleste numai dupa ce lamele s-au oprit complet si nu se pune mana in gura de varsare, ci se utilizeaza o unealta de curatare.
Mai multe detalii despre freze de zapada vezi pe site-ul : www.agromoto.ro