Fumatul dăunează vieții sexuale

de

Fumatul este prezentat ca fiind un lucru foarte „mișto”. Se pare că, dacă nu fumezi, nu ești deloc în rând cu lumea. Și asta nu se întâmplă de ieri sau de azi, ci dintotdeauna. Probabil că, încă de când au apărut țigările pe lume, cineva a venit și a spus „Asta este noua modă, cine nu se conformează, nu are ce căuta în rândurile noastre, ale indivizilor speciali!”

Vedem această atitudine și în reclamele de la televizor sau în cele din alte medii. Mai mult, dacă am privi la niște vechi afișe publicitare în care se făcea reclamă țigărilor pe vremuri, am afla că avem numai de câștigat de pe urma fumatului. În final, nu vrem cu toții să fim în rândul lumii? Nu așa ni se spune mereu, să nu ne abatem de la drumul deja stabilit, să mergem cu turma?

Ba da, așa este. Dar oare cât de bun este un astfel de sfat? Vedeți voi, nu întotdeauna sfaturile primite sunt și corecte. Prin urmare, ele nu trebuie luate în considerare. Sună a blasfemie? Da, poate. Însă, când vine vorba despre sănătatea voastră, chiar nu trebuie să plecați urechea și să ascultați orice vorbă vi se spune.

Lăsând la o parte toate acele reclame care sunt menite să ne atragă să cumpărăm și să fumăm țigări, tristul adevăr este acela că imaginea de ansamblu a fumatului este total diferită de ceea ce ni se arată. Uneori, lumea nu este corect informată cu privire la riscurile la care se expun când se apucă de fumat. De exemplu, bărbații care fumează, sunt predispuși la apariția problemelor de natură sexuală cu 50% mai mult decât cei care nu fumează!

Cum poate cauza nicotina impotență?

a) La bărbați

Consumul de nicotină poate conduce, într-un final, la îngustarea vaselor de sânge din corp. Arterele și alte vase mai mici sau mai mari de sânge se micșorează, iar fluxul sanguin este restricționat. Acest lucru poate cauza probleme de erecție. În afară de aceste probleme, nicotina scade nivelul de testosteron și al altor hormoni din sânge.

Se mărește, totodată, și cantitatea de acizi grași din sânge, ceea ce crește riscul de înfundare a arterelor, aceasta fiind o altă cauză a apariției impotenței.

b) La femei

Nici femeile care fumează nu sunt ferite de efectele negative ale tutunului. Există dovezi foarte clare că o femeie fumătoare are mai greu orgasme în timpul actului sexual. Nicotina din țigări afectează ovarele, produce probleme de menstruație și scade producția de estrogen. De asemenea, fumatul cauzează instalarea timpurie a menopauzei, îmbătrânind organele de reproducere ale femeii.

Pe lângă toate acestea, mai putem vorbi și despre cât de atractivă mai este o persoană fumătoare? V-ar plăcea să vă petreceți timpul în compania uneia? Fumatul alterează respirația, aceasta devenind neplăcută, îmbibă hainele cu miros de tutun, pătează dinții și degetele. Deci, din câte se poate vedea, dintr-o dată, numai sunteți o persoană atât de atrăgătoare pe cât credeați că sunteți.

Nici pentru cineva de sex opus, dar, adesea, nici pentru cineva de același sex cu voi. Când veți renunța la fumat, veți remarca faptul că veți ajunge să fiți din nou plăcut de cei din jurul vostru, inclusiv de nefumători sau de colegii de la birou.