Ghidul tau pentru achizitia celui mai bun aer conditionat

de

Temperaturile din timpul verii devin din ce in ce mai insuportabile, mai ales atunci cand ne raportam la marile orase. Solutiile nu sunt multe : fie pleci undeva la munte, fie iti cumperi un aparat de aer conditionat.

 

Chiar daca aparatele de aer conditionat sunt prezente intr-un numar din ce in ce mai mare de case, achizitia unui astfel de dispozitiv poate sa fie destul de dificila.

 

Cei de la www.climatico.ro recomanda ca, inainte de achizitia unui aparat si de a contracta o firma de montaj aer conditionat , sa te informezi cat se poate de bine in ceea ce priveste aceste dispozitive. Elementele care conteaza cu adevarat sunt urmatoarele:

 

 

  • Compresorul. Acesta trebuie sa dispuna de tehnologia inverter, pentru a putea consuma cat mai putin si pentru a oferi eficienta maxima. Aparatele de aer conditionat cu inverter sunt mult mai economice, mai sanatoase si mai moderne.
  • Filtrele. Exista zeci de variante de filtre. Poti opta pentru filtre organice, pentru filtre din plastic sau pentru filtre din otel inoxidabil. Evident, filtrele organice sunt cele mai apreciate, insa pot costa extrem de mult. Daca optezi pentru niste filtre din otel inoxidabil, poti obtine o afacere excelenta. Acestea se curata usor, sunt rezistente si sunt eficiente.
  • Zgomotul. Cat de zgomotos este aparatul si cat de mult conteaza acest lucru? Cu siguranta, conteaza! Chiar daca un zgomot pare ca nu deranjeaza, daca este permanent, s-ar putea sa creeze un disconfort serios. Asigura-te ca aparatul pe care il achizitionezi are un numar cat mai putin de decibel in specificatiile tehnice, in asa fel incat sa te bucuri din plin de el.
  • Puterea. Nu in ultimul rand, conteaza puterea aparatului. Spre deosebire de unitatea de masura folosita in Romania, in specificatiile aparatelor de aer conditionat vei descoperi puterea notata in BTU. BTU este o notati ecare vine de la British Thermal Unit si 3412 BTU echivaleaza cu un KW. Alegerea aparatului in functie de acest aspect trebuie sa tina cont de mai multe detalii. Conteaza marimea camerei pe care vrei sa o racesti, conteaza modul in care aceasta este izolata, modul in care este orientata fata de soare si chiar si modul in care este mobilata. Daca iti doresti eficienta maxima, evita achizitia unui aparat pentru intreaga casa, chiar daca este una open space, ci alege mai multe aparate de aer conditionat cu o putere mai mica, destinate fiecarei camere in parte.