Google Glass – Ochelarii viitorului

de

Probabil o mare parte din voi a auzit de Google Glass. Este vorba de o pereche de ochelari care are ata╚Öat un ecran mic pe una dintre lentile, care afi╚Öeaz─â informa╚Ťii exact ca un smartphone sau o tablet─â. Comunicarea cu sistemul de operare se face pe cale verbal─â. Lansarea oficial─â a fost f─âcut─â pe data de 15 mai 2014, iar pre╚Ťul e de aproximativ 1000 de euro.

Google Glass a fost construit de Google X, departamentul companiei care este dedicat tehnologiei avansate precum ar fi și cele folosite pentru mașinile care se conduc singure.

Ce este atât de impresionant la Google Glass ?

Este mic. Este incredibil cum constructorii au reu╚Öit s─â ├«ngr─âm─âdeasc─â at├óta informa╚Ťie ├«ntr-un spa╚Ťiu at├ót de mic ╚Öi totu╚Öi at├ót de rezistent. Google Glass are Bluetooth, Wi-Fi, GPS, boxe, camer─â video, microfon, touchpad ╚Öi un giroscop care detecteaz─â mi╚Öcarea capului. Pe l├óng─â toate acestea avem ╚Öi un mic ecran cam de m─ârimea unui deget unde ai toate informa╚Ťiile necesare la ├«ndem├ón─â.

Google Glass are ╚Öi recunoa╚Ötere vocal─â, ceea ce face totul mult mai interesant. Microfonul incorporat, al─âturi de aplica╚Ťia Google Now te conecteaz─â direct la motoarele de c─âutare. Acesta se activeaz─â spun├ónd „Okay Glass”, iar apoi se d─â o comand─â sau se pune o ├«ntrebare. Dac─â ├«╚Ťi mi╚Öti capul ob╚Ťii acela╚Öi rezultat. Po╚Ťi s─â faci poze sau s─â ├«nregistrezi o filmare doar spun├ónd comanda cu voce tare. ├Än partea dreapt─â se afla touchpad-ul pe care dac─â ├«l atingi i╚Ťi selectezi op╚Ťiunea.
[envira-gallery id=”28258″]

Utilizatorii de Google Glass pot acum s─â captureze momentele din via╚Ťa lor f─âr─â a mai fi obliga╚Ťi s─â ╚Ťin─â o camer─â de filmat ├«n m├ón─â. De exemplu dac─â vreau s─â fac o poz─â ├«n momentul acesta tot ce trebuie s─â spun este: „F─â o poz─â”, f─âr─â a face nimic altceva. Posibilit─â╚Ťile sunt nelimitate. La fel se poate face ╚Öi cu ├«nregistr─ârile video. Calitatea imaginii se poate compara cu cea a unei camere DSLR.

Faptul ca Google Glass are incorporat un cip GPS înseamnă ca te vei putea folosi de acesta pentru navigare, fie ca e vorba de banalul plimbat prin oraș sau e vorba de o călătorie cu mașina dintr-un oraș în altul.

Ceea ce mai e spectaculos la acest produs este posibilitatea de a converti informa╚Ťii vizuale capturate de c─âtre camera video ╚Öi a le transforma ├«n informa╚Ťii pe care le po╚Ťi ├«n╚Ťelege. S─â ne imagin─âm c─â suntem ├«n Tokio ├«n calitate de turi╚Öti ╚Öi vedem pe strad─â un suvenir care costa 20 de yeni japonezi. Automat cu camera Google Glass prelu─âm aceast─â informa╚Ťie ╚Öi facem conversia valutar─â ├«n lei sau euro s─â ├«n╚Ťelegem exact care e pre╚Ťul produsului. Putem transforma instant metrii ├«n mile, s─â traducem cuvinte, propozi╚Ťii scrise pe panouri sau orice alt─â informa╚Ťie de acest fel.

Din punct de vedere al tehnologiei folosite Google Glass este de departe cel mai avansat gadget existent pe pia╚Ť─â la ora actual─â. Totul este s─â ai banii necesari pentru a-l putea achizi╚Ťiona.