Gradina pe acoperis- locul ideal in care sa evadati din rutina zilnica

de

Nu este tocmai anotimpul potrivit ca sa vorbim despre amenajari exterioare si despre cat  de relaxant poate fii sa va plimbati printr-o gradina  frumos amenajata, intr-o seara calduroasa de vara.  Cu toate acestea, nimeni nu ne poate opri sa visam asa ca o sa va rog sa va imaginati gradina perfecta, in care ati vrea sa  va relaxati dupa o zi   lunga si agitata.

  Ar fi placut sa aveti un asemenea loc chiar in apropierea locuntei dumneavoastra, nu-i asa? Sa puteti iesi sa va plimbati in liniste sau sa beti un pahar cu vin alaturi de prieteni, poate chiar sa organizati petrecerile aniversare ale celor mici si totusi, cum rezolvam problema spatiului? Din fericire, inspirati  de  cele mai frumoase gradini suspendate ale lumii, cele din Babilon, oamenii  cu minti sclipitoare din domeniu, au pus la punct un sistem complex si complet prin care chiar si dumneavoastra puteti avea o gradina pe acoperis. Pana la urma orice acasa are nevoie de un acoperis,   iar daca acesta poate depasi clasicul sau rol de protectie si se poate transforma intr-un mic colt de rai; de ce nu?

Gradina pe acoperis- trecut si prezent!

Regele┬á Babilonului, Nabucodonosor┬á a ramas in istorie┬á datorita faptului ca a construit pentru sotia sa, Semiramida, cele mai frumoase gradini suspendate din lume pentru a-i alina dorul de muntii Mediei, locul sau de origine. Motivul┬á sau poate fii contestat┬á insa frumusetea gradinilor suspendate din Babilon este certa si isi merita in mod clar┬á titlul de┬á ÔÇťminune a lumiiÔÇŁ.┬á Sistemul e izolatie si┬á cel de irigatii sunt inca un mister avand in vedere materialele disponibile in┬á anii 500 inainte de Hristos, asa ca cel putin din acest punct de vedere ne putem considera norocosi intrucat in prezent,┬á suntem liberi sa ne bucuram de frumusetea unei gradini pe acoperis fara sa ne fie afectata in vreun fel siguranta locuintei.

Pe langa stratul suport si sistemele de izolatie clasice adica cel impotriva infiltrarii apei si   impotriva pierderilor de caldura, mai puteti beneficia  de  bariere contra radacinilor, de straturi filtrante, protectie impotriva deteriorarii  invelitorii si multe altele, in functie de  fiecare proiect in parte.

Gradina pe acoperis- rezultate incredibile cu minimum de efort!

Daca   realizarea sistemelor  de protectie  este o sarcina care revine strict echipei care se ocupa de proiectul dumneavoastra, design-ul este in mod cert  partea in care va puteti implica cel mai mult.  Atata vreme cat detineti informatiile necesare astfel incat sa nu plantati bananieri  intr-o zona temperata sau rece, restul nu depinde decat de bunul dumneavoastra gust. Daca  mizati pe simplitate si vorbima cum de o gradina pe acoperis de tip extensiv,  scapati si de multe batai de cap intrucat plantele specifice acesteia, nu necesita   nicio masura  speciala de ingrijire, iar cu un mobilier dragut si o companie placuta putei avea parte de momente unice, intr-un decor de vis.

  Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa va opriti la acest nivel. Arbusti, plante decorative sau chiar  lemnoase, pietris sau mediu stancos; orice este posibil cu putina imaginatie.