Haine second hand

de

Actualmente hainele second hand sunt din ce in ce mai intrebuintate si cumparate nu doar de oamenii simpli, care din lipsa de resurse financiare isicumpara haine de la pietelesecond hand, dar si de oameni cu bani sau chiar vedete, care recurg la hainele second hand pentru ca la un pret mic potigasi haine uneori chiar noi, calitative pe care le poti purta fara nici o grija sau problema.

In ultimii a comercializarea hainelor second hand se dovedeste a fi un business profitabil, iar cei care sunt deja antrenati in acest business sunt foarte multumiti si nici nu se gandesc sa renunte la afacere indiferent de ce ar spune lumea. De cele mai multe ori hainele second hand sunt importate din America, Germania, Anglia, Austria sau chiar din Orientul mijlociu.

Conditiile de import difera de la stat la stat, dar oricum regula de baza este ca hainele second hand sunt cumparate la kilogram, se importa in saci si deja pe loc sunt aduse in conditiile necesare pentru a fi comercializate. In tara sunt atatpiete de unde putem cumpara haine second hand, dar sunt si o multime de magazine on-line care comercializeaza haine second hand. Sunt desigur persoane care isi fac cumparaturile in magazinele on-line, dar oricum marea majoritate a populatie merge la piata, pentru ca acolo poate vedea hainele second hand, le poate examina cu atentie si unii chiar le mai si masoara pe loc sa vada daca le vine.

Aici deja parerile sunt impartite. Medicii sunt de parerea ca hainele second hand sunt purtatoare de infectii si de aceea este categoric interzisa probarea lor inainte de a fi spalate.  Hainele second hand pot fi purtabile doar dupa ce au fost spalate cu un detergent antibacterian. Hainele second hand nu trebuie probate atunci cand le cumperi de la piata sau de la unele magazine. Daca totusi probarea este inavitabila atunci estisfatuita sa o faci purtand o alta haina pe dedesubt. Este obligatoriu ca hainele second hand pe care le-ai cumparat sa fi spalate minim la 60 de grade celsius (desigur in functie de tesatura, insa oricum acestea trebuie dezinfectate).

Recent Guvernul a aprobat un Act normativ care prevede ca hainele second hand care vor fi donate sau comercializate sa fie mai iantai de toate curatate si dezinfectate. Acest act nornativ are ca scop inlaturarea riscurilor majore pentru sanatateapopulatie si pentru protejarea de afectiuni dermatologice sau alergice.  De aici rezulta ca fiecare agent economic este obligat sa dispuna de documentele necesare care atesta ca loctul de haine second hand de la www.haineshgermania.ro Ha a fost curatat si dezinfectat.

Oricum, chiar daca acest Act normativ exista este recomandabil dupa ce aticumparat haine second hand sa le mai spalatiacasainca o data si atunci veti fi siguri ca totul va fi bine.

Pe piete sau in magazinele on-line putem gasi haine second hand de diferite preturi in dependenta de tara de import, calitate a hainelor, etc..

De exemplu haine de vara importate din Anglia, ambalate intr-un sac de 17,5 kg costa 400 RON.