Hoteluri asiatice vs hoteluri europene

de

În prezent, are loc o dezbatere ceva mai aprinsă între turiști cu privire la standardele hotelurilor din lume. Iar această discuție este centrată asupra comparației între hotelurile asiatice, nord americane și cele europene. Care dintre acestea oferă cele mai bune servicii și au cele mai bune oferte?

Acum, fiecare dintre noi avem gusturi diferite în ceea ce privește cazarea la un anumit hotel atunci când suntem plecați departe de casă. Unii dintre noi vrem ca totul să fie exact ca acasă. Alții pun un accent mai mare pe valorile și diferențele culturale, căutând o cazare specifică țării sau zonei în care se află.

Alegerea unui hotel mai poate depinde și de tipul de vacanță pe care vi-l doriți. Este destul de evident că atunci când vă cazați la o stațiune de schi veți avea parte de o cu totul altă experiență decât atunci când veți merge la plajă în Miami sau Waikiki.

De asemenea, dacă faceți parte dintr-un grup de turiști care vizitează Europa la bordul unui autocar, atunci și în acest caz experiența prin care veți trece și cazările de care veți avea parte vor fi influențate de traseul pe care îl aveți și de hotelurile care au fost alese pentru voi.

Totuși, atunci când plănuiți să stați într-un hotel mai mult de o zi, trebuie să vă asigurați că acesta îndeplinește condițiile voastre referitoare la o cazare decentă. Locația trebuie să fie spațioasă, ușor accesibilă, să ofere servicii de calitate și la prețuri bune. Orice oraș din lume, din orice țară, are atât hoteluri foarte bune, cât și unele extrem de proaste, așa că nu ar fi drept să venim cu idei preconcepute din start, atunci când decidem să ne cazăm la un astfel de hotel.

Hotelurile americane

În general, hotelurile americane sunt hoteluri mari sau hoteluri care fac parte dintr-un anumit lanț hotelier. În Europa, există hoteluri ceva mai mici, care sunt, de regulă, afaceri de familie, funcționând și ele pe lângă cele care fac parte dintr-un lanț hotelier.

Comparativ cu hotelurile europene, cele americane au camere mai mari, care se pot rezerva la tarife asemănătoare cu cele din Europa, sau chiar mai mici. Ele mai beneficiază și de diverse facilități, precum paturi mari duble, băi mari, bucătării sau aer condiționat.

Prețul este una dintre cele mai mari diferențe dintre cele două tipuri de hoteluri. În Las Vegas, de exemplu, există camere de hotel care au tarife extrem de mari, dacă sunt rezervate la un hotel de lux, sau prețuri ceva mai mici, dacă sunt rezervate în cadrul unui hotel mai mic sau care are anexat un cazinou.

De fapt, strategia cu cazinoul în cadrul hotelului este una extrem de ingenioasă, deoarece nu doar că ea permite menținerea unui preț mai scăzut pentru camere, ci le oferă proprietarilor hotelului în cauză să scoată și mai mulți bani din buzunarele clienților, prin intermediul cazinoului.

Este o adevărată provocare să treci printr-un astfel de hotel și să nu ai de suferit la buzunar. Un alt punct din care diferă hotelurile americane față de cele europene, este masa care se servește turiștilor. În America, porțiile sunt ceva mai mari decât în Europa și oferă o mai bună valoare din punct de vedere financiar.

Hotelurile asiatice

Principalul avantaj al unui hotel asiatic este că acesta are tarife mai mici pentru camere, comparativ cu hotelurile americane sau europene. Chiar și turiștii care nu dispun de foarte mulți bani se pot caza la un astfel de hotel.

În Europa sau America, acest lucru ar fi mai dificil de făcut, pentru că prețul unei camere aici este mai mare. Hotelurile asiatice reprezintă o mai bună „investiție” pe care o poate face un turist decât un hotel european.

Camerele acestuia sunt mai mari, băile sunt mai mari și mai noi. Unele hoteluri au și piscine și restaurante care, uneori, pot fi de o calitate mai ridicată decât cele din Europa. Mulți turiști au spus că preferă să meargă în Asia, pentru că-și pot permite să stea la orice hotel doresc, chiar și la cele de pe plajă sau aflate foarte aproape de plajă.

Aici, nici ieșitul la masă în oraș nu necesită o avere, toate acestea contribuind la o experiență de neuitat.

Hotelurile europene

Standardele unui hotel din Europa sunt ceva mai scăzute decât cele ale unui hotel din Asia sau America de Nord, asta dacă nu alegeți să vă cazați la un hotel de cel puțin 4-5 stele. În acest caz, situația se schimbă.

Multe hoteluri europene sunt mici, fiind afaceri de familie. Uneori, mulți turiști preferă să se cazeze în ele, pentru că acestea au un șarm aparte și sunt mai ospitaliere decât un hotel mare.

Au exista multe plângeri legate de hotelurile din Europa. Unii oameni s-au plâns de mărimea băilor, care erau mici și slab ventilate. Altora nu le-au plăcut prosoapele pe care le-au primit, considerându-le prea subțiri și de o calitate mai îndoielnică, în timp ce o parte din turiști au avut de obiectat asupra priveliștii pe care o aveau în față.

Însă ceea ce are Europa ca avantaj față de Asia și America, este istoria și șarmul ei vechi de secole. Așadar, chiar contează în ce hotel te cazezi atunci când mergi în Europa, ținând cont că nu vei petrece prea mult timp în cameră?

Da, contează. Pentru că tocmai ai dat banii pe o cameră de hotel departe de casă și nu ți-ai dori, cu siguranță, ca vacanța ta să fie stricată de calitatea proastă a acesteia.

În multe țări din Europa, turiștii sunt sfătuiți să se cazeze la hoteluri din afara orașelor sau care se află ceva mai departe de centrul orașului, pentru că acestea sunt ceva mai noi și sunt comparabile, din punct de vedere al calității, cu cele din America și Asia.

Pentru a putea ajunge la atracțiile turistice pe care trebuie să le viziteze, ei sunt îndrumați să se folosească de transportul în comun care, în majoritatea țărilor, este de calitate și acoperă bine orașul.