Iată care este cel mai vechi producător de ceasuri din istorie! Află cine i-a purtat minunatele accesorii încheietură!

de

Cel mai vechi producător de ceasuri este bineînțeles un brand elvețian.  Compania a fost înființată de către  ceasornicarul Humbertus Gallet,  care a primit cetățenie în Elveția în anul 1466.  În anul 1702 deja compania Gallet  era cea mai recunoscută fabrică de ceasuri și bijuterii din Elveția.

În anul 1806, Phillipe Gallet  a înregistrat numele oficial al companiei, Gallet & Cie,  iar în anul 1826 a mutat sediul companiei la Chaux-de-Fonds.  De-aici compania a crescut enorm și-a ajuns cea mai cunoscuta companie de ceasuri în secolul 20.

 Cine a purtat pe mâna acestei minunații ale lui Gallet?

Nu doar calitatea ceasurilor a făcut din firma Gallet  o companie mega cunoscuta,  ci și clienții fideli ai acestei firme.  Ceasurile Gallet au  fost introduse în ținuta obligatorie a soldaților din armata SUA și în garderoba piloților de la Forțele Aeriene.

Un celebru ceas Gallet a fost  purtat pe mâna  chiar de către senatorul Harry S. Truman  în 1939.

Așadar,  această firmă de ceasuri originale de lux  a devenit cu adevărat un punct de reper pe piața accesoriilor. Ceasurile Gallet  au fost concepute special cu aplicații profesionale militare și cu  tehnologii extrem de avansate la acea vreme în industria ceasurilor.  Primele ceasuri au dispus de cronometre  avansate și de o coroană de rotație de 12 ore cu numele  a 23 de orașe majore ale lumii imprimate pe cadran.

De asemenea, au fost primele ceasul de mănă cu bezel rotativ și unele dintre primele Cronografe din lume.

 Câștigătorul Diplomei de Onoare la Liege  în anul 1905!

Brandul Gallet  a câștigat în anul 1905 diploma de onoare în cadrul prezentării mondiale de la Liege, cu  ajutorul unui Gallet  din aur de 18 karate.  De asemena, ceasul  conținea și 23 de rubine.

Firma Gallet  mai produce și în ziua de azi ceasuri în ediție limitată,  pentru un cerc restrâns de clienți cu posibilități financiare enorme. Ceasurile Gallet  sunt recunoscute și azi pe plan mondial pentru modelele exclusiviste militare, sportive și moderne.