Iata care sunt avantajele unui masaj de drenaj limfatic!

de

Cum este efectuat un astfel de masaj de drenaj limfatic?

Tratamentul de drenaj limfatic este un anume tip de masaj terapeutic, cu numeroase efecte benefice asupra starii generale de sanatate. Masajul se efectueaza printr-o presiune foarte usoara si curse lungi, blande, ritmice pentru a creste fluxul limfatic si pentru a reduce toxinele din organism.

Daca te intrebi ce reprezinta sistemul limfatic, afla ca acesta face parte din sistemul imunitar al organismului si acesta ajuta in special la combaterea infectiilor. Iata de ce este atat de important efectuarea unui masaj de drenaj limfatic. Limfa reprezinta un fluid curat si limpede, usor galbui, care transporta substante beneficii pentru organism si oxigen in celule, colectand toxinele si eliminandu-le prin ganglionii limfatici.

Spre deosebire de sange, care acesta este pompat in jurul inimii, sistemul limfatic nu are ÔÇťpompaÔÇŁ. Limfa este propulsata de presiunea din vasele de sange si de miscarea muschilor. Asadar, printr-un masaj de drenaj limfatic se stimuleaza intregul proces de detoxifiere si se actioneaza asupra sistemului de filtrare a corpului.

Principalele beneficii ale masajului

Datorit faptului ca este o metoda ce isi propune sa elimine toate toxinele acumulate in organism in timpul procesului de sinteza celulara, sedintele de drenaj limfatic, pe langa ca ajuta textura pielii, veti remarca avantaje precum:

  • Umflaturile se vor reduce, iar pungile de sub ochi si petele se vor diminua;
  • Porii se vor curata;
  • Vindecarea tesuturilor cu cicatrici se vor accelera, iar vergeturile se vor estompa;
  • Celulita se va reduce, deoarece acest masaj de drenaj limfatic ajuta la cresterea fluxului sangelui si la circulatia in special a zonelor afectate; acest lucru ajuta organismul sa functioneze mai bine;
  • Eliminarea toxinelor care provoaca denivelarea pielii.

Despre efectuarea sedintelor

Medicii specialisti terapeuti recomanda ca aceasta metoda sa fie facuta de cel putin doua ori pe an. O astfel de cura al masajului cuprinde intre 6 si 10 sedinte de drenaj limfatic care pot fi efectuate in numar de doua pe saptamana. Astfel, acest masaj poate fi efectuat si este adresat oricarei persoane, fie de sex feminin sau masculin. Daca va confruntati cu retentia de apa sau daca doriti sa accelerati rezultatele unei cure de detoxifiere, puteti apela cu incredere la acest tip de terapie.

Executarea consta in anumite miscari specifice de blocare si deblocare, folosindu-se de ambele maini. Aceasta tehnica se efectueaza la nivelul punctelor strategice si a ganglionilor. Asadar, in urma acestei proceduri, canalul limfatic este stimulat astfel incat limfa sa fie transportata intr-un mod mai usor.

Asadar, mentine-ti forma corpului si sanatatea efectuand un astfel de masaj de drenaj limfatic.