Idei de amenajare peisagistică a grădinii tale.

de

Proiectarea grădinilor este în principiu o artă ce înglobează mai multe științe. Majoritatea experților în domeniu au studii de arhitectură pentru grădinărit și de horticultură dar există și designeri amatori care au un talent înăscut pentru acest domeniu.

Proiectarea unei amenajări implică mult mai mult decât introducerea pomilor, arbuștilor sau florilor. Aceasta reprezintă o artă care se ocupă cu organizarea conștientă a spațiului. Principalele lucruri de care trbuie să ținem cont atunci când ne gândim să amenajăm o gradină sunt următoarele:

-Viziunea și organizarea spațiului trebuie să fie proiectată în viitor luând în considerare mai mulți factori. Spațiul trebuie să fie împărțit astfel încât să ofere utilitate maximă, plăcere și relaxare privitorului.
-În cazul amenajării spațiului în apropierea casei, acesta trebuie să fie în deplină armonie cu casa și cu mediul înconjurător.
-Îngrijirea spațiului este importantă. Spațiul nu trebuie să fie ornamentat în așa fel încât să necesite foarte mult timp pentru întreținere.
-Raționalizarea consumului de apă, pesticide sau fertilizatori sunt factori care trebuie să fie luați în calcul.

Unde putem sta vara, să ne relaxăm și să ne bronzăm dacă nu într-o gradină? Pentru a ne bucura pe deplin de frumusețea ei, trebuie să știm ce presupune procesul de amenajare.

Gradina trebuie să vină în completarea firească a casei, să fie un spațiu armonios și prietenos în care să te simți bine și să iți poți găsi liniștea.
Iată câteva idei practice care iți pot folosi la amenajarea grădinii:

Mobilierul de exterior este esențial în orice gradină, cu atât mai mult primăvara și vara, când vremea este frumoasă. Poți alege un mobilier din ratan, întrucât este rezistent la razele soarelui, la intemperii și este confortabil pentru oricine.

Uită de piticii de gradină! Anul acesta, îți poți decora gradina cu statuete care înfățișează personaje imaginare și care par desprinse dintr-o gradină de poveste. Punând decorațiunile laolaltă, poți crea o scenetă. Astfel de decorațiuni te ajută să creezi o atmosferă confortabilă în gradină, fără prea mult efort.

Instalează câteva lămpi solare pe aleea din fața casei. Sunt practice, pot fi mutate rapid dintr-un loc în altul și folosesc energia solară de peste zi. Te vei bucura de un efect deosebit, gradina cu flori va străluci pur și simplu!

Pentru a crea o ambianță familiară și un mediu plăcut, înconjoară-te pe terasă de ghivece masive cu flori multicolore. Acestea vor realiza un joc cromatic care te va încântă și binedispune.

Poți plasa un pat de gradină ca punct de atracție. Oricărei grădini i se potrivește un pat tip landou sau unul de tip scoică.

Patul de exterior tip landou este perfect pentru a deveni atracția grădinii tale. Tăblia patului are o formă semicirculară, pentru a păstra nota de nonconformism, în timp ce spațiul pentru relaxare este format dintr-un cadru înălțat, acoperit cu o saltea de exterior.

Cu un design ultramodern, patul de exterior tip scoică este un refugiul în sezonul cald și vei avea totodată un element decorativ neobișnuit. Cadrul patului are atât un rol ornamental, cât și unul practic. În plus, dacă vrei ca patul tău exterior să fie și mai frumos, poți planta lângă el flori cățărătoare cu creștere rapidă. Acestea vor invada cadrul patului, dând naștere unei cupole pline de culoare și parfum.

Pentru un stil romantic în amenajarea grădinii sau a terasei, poți să folosești mobilier din fier forjat. Acesta oferă un aer sofisticat, dar în același timp cald și primitor. Serile de vară petrecute în gradină vor fi de neuitat!