Importanta consultului ginecologic pentru orice femeie

de

Cand vine vorba de sanatatea femeilor cei mai in masura sa ofere sfaturi sunt medicii ginecologi. Acestia pot trata o serie de probleme de sanatate, precum cele de menstruatie anormala, infectii cu transmitere sexuala si asa mai departe.

Cand este indicat sa iti faci un consult ginecologic?

Cand vine vorba de alegerea unui cabinet ginecologic din Bucuresti trebuie sa luati in considerare si parerea prietenelor, dar in acelasi timp trebuie sa va informati si dumneavoastra inainte de a va face programare pentru realizarea unui set de analize ginecologice. Este important atat medicul la care mergeti, dar de asemenea este importanta si aparatura medicala folosita.

Desi un consult ginecologic facut in mod regulat este obligatoriu, mai exista anumite situatii in care trebuie este recomandat de catre specialisti sa va faceti un consult ginecologic. Exista anumite simptome foarte clare care va indica acest lucru, precum:

Sangerarea din timpul menstruatie este perfect normala, dar daca observati sangerari si in afara acestei perioade, trebuie sa luati in considerare programarea pentru un consult.

  • Daca observati anumite leziuni la nivelul organelor genitale.
  • Daca observati un miros neobisnuit al secretiei vaginale.
  • In cazul in care aveti senzatia de mancarime si arsuri la nivelul organelor genitale, acest lucru ar putea indica o infectie.
  • De asemenea, daca aveti dureri in zona bazinului pentru o perioada lunga de timp acest lucru este ingrijorator. Desigur, in timpul menstruatiei acest lucru este normal.

Cand este recomandata realizarea primului consult ginecologic?

Nu exista o data fixa cand o fata ar trebui sa isi faca primul consult ginecologic. Exista o multime de factori de luat in considerare. Dar, in general medicii specialisti recomanda ca acest prim consult sa aiba loc intre varsta de 13 si 15 ani. Acest prim consult este extrem de important caci ii va permite fetei sa aiba o relatie mai buna cu medicul specialist, aceasta putand sa vorbeasca mai usor despre problemele ei. Iar medicul ii va oferi sfaturi importante pentru mentinerea starii ei de sanatate.

In cazul in care va doriti sa va faceti un set de analize ginecologice Clinica Medicala Romgermed va sta la dispozitie cu o echipa foarte profesionista. Ca si femeie este foarte important sa va faceti la un interval regulat de timp un consult ginecologic. In acest mod, medicul specialist poate detecta o serie de probleme ginecologice. Este important sa mergeti la un interval de timp pentru un astfel de consult, caci exista o serie de probleme de sanatate ce nu prezinta simptome, iar in timp acestea se pot agrava extrem de mult. Puneti intotdeauna sanatatea pe primul loc.