Importanța masajului pentru organele interne

de

Într-o perioadă în care stresul cotidian și ritmul de viață alert își pune amprenta asupra fiecăruia din noi, masajul este o soluție salvatoare pentru multe probleme fizice și psihice cu care ne confruntăm. Masajul visceral în Chișinău este una din metodele cele mai simple și vechi prin care oamenii își tratau unele probleme de sănătate. Și primul efect pe care îl putem observa după o cură de masaj visceral, pe care domnul Vladimir Colun l-a adus și în Chișinău, este relaxarea fizică, dar acesta nu este doar singurul beneficiu, pentru că scopul adevărat este unul profilactic, iar de-a lungul timpului, s-a demonstrat multitudinea efectelor benefice asupra organismului.

Ce este masajul visceral și beneficiile lui asupra organismului

Un tip de masaj mai nou și mai puțin utilizat în țara noastră este masajul visceral – o metodă veche și blândă de tratament care ajută la eliminarea stagnării, restabilirea poziției naturale și normalizarea funcționării tuturor organelor interne situate în cavitatea abdominală. Mai mult, această procedură de tratament influențează favorabil starea tuturor organelor și sistemelor. Scopul acestui masaj este de a recrea, armoniza și crește comunicarea în organism, pentru a îmbunătăți funcționalitatea mecanismului intern și a se menține o stare de sănătate optimă.

La un curs de masaj visceral înveți cum să tratezi dezechilibrul funcțional și structural al organismului, cu scopul de a ameliora disfuncțiile vasculare, respiratorii, nervoase, urogenitale, digestive, limfatice și muscularo-scheletice. Acesta ajută la restabilirea mobilității biomecanicii organelor interne, iar la final restabilirea circulației sângelui și funcției organului. Experții cred că această tehnică a masajului visceral ,,lansează” circulația sângelui și a limfei pe tot corpul. Se consideră că 70% din patologia umană poate fi rezolvată tratând organele interne, pentru că de acestea depinde, în mare parte, starea de bine a organismului.

În termeni simplificați, e vorba despre o repoziționare a organelor, dar, având în vedere complexitatea organismului uman, este mult mai mult decât atât.

Ce tratează masajul visceral

Prin masajul visceral se tratează diverse afecțiuni ale organismului: dureri de cap, leziuni ale pieptului, dureri periferice și sciatice, interacțiuni somatice-viscerale, balonare, constipație, greață, reflux gastroesofagian, ulcer, reflux de acid, obezitate, astm, probleme de sănătate ale femeilor și bărbaților, probleme pediatrice (gastrită, colică, constipație, vărsături persistente), anxietate, depresie, tulburări post-traumatice etc. Manipularea viscerală este o metodă blândă de tratament, potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Datorită unui curs de masaj visceral în Chișinău înveți arta de a trata prin masajul abdomenului ce poate îmbunătăți semnificativ sănătatea, fără utilizarea pastilelor și altor realizări farmacologice. Cel mai important lucru pentru a obține un rezultat bun este de a găsi un profesionist competent. Acest tip de masaj foarte delicat poate fi preluat la cursuri profesionale de masaj și, avansat, la un curs de masaj visceral.

Pentru un masaj eficient și calitativ, care poate să aibă doar beneficii asupra organismului, e necesar ca specialistul să fie unul calificat, să posede cunoștințe aprofundate, iată de ce este important să faci studii în domeniu și să le primești de la specialiști calificați.

Școala de masaj din Chișinău Spa Therapy îți propune cursuri de masaj de la profesioniști și competenți, care pun accentul pe metodele și tehnicile folosite de cei mai buni specialiști de talie națională și internațională. Diploma obținută la școala de masaj Spa Therapy îți oferă posibilitatea unei angajări chiar și peste hotarele țării.

Ce învață studenții la școala de masaj Spa Therapy despre arta masajului visceral

Procedeele de masaj se execută cu o anumită tehnică, după reguli și metode bine stabilite, respectând toate condițiile de igienă și urmând cu strictețe indicațiile sau contraindicațiile medicale. Terapeutul este cel care trebuie să cunoască foarte bine tehnicile specifice pentru direcționare corectă cu scopul echilibrării tensiunilor.

La baza profesiunii de maseur stau aptitudinile fizice și psihice naturale, tehnica și metodele de masaj se învață și se desăvârșesc prin practică. Iată de ce este important să primești cursuri de masaj în Chișinău calitative, care să te ajute în efectuarea corectă a masajului visceral eficient.

Dacă vrei să fii un specialist bine pregătit, să cunoști toate secretele unui masaj perfect, să fii în continuă studiere, să îți perfecționezi cunoștințele, să fii informat și instruit conform standardelor internaționale, vino la școala de masaj din Chișinău, unde vei căpăta cunoștințe vaste în domeniu, aplicându-le în practică.