Inainte de a opta pentru rent a car Bucuresti este bine sa te informezi

de

Inchirierea unei masini a devenit un serviciu preferat din ce in ce mai mult de turisti, fie ca vorbim de cei care viziteaza Romania, de oamenii de afaceri care vin aici sa resolve anumite probleme sau de locuitorii capitalei. Piata de rent a car Bucuresti este in continua crestere, anual apar zeci de companii noi care ofera acest tip de serviciu.

Cu toate ca la prima vedere lucrurile par cat se poate de simple nu este niciodata la fel cum pare. Inchirierea unei masini implica responsabilitate din partea clientului precum si o informare cat se poate de amanuntita, avand in vedere faptul ca piata este una extinsa nu toate ofertele existente sunt de cea mai buna calitate. Ar trebuii sa ti seama de cateva sfaturi si informatii pe care ti le vom oferii cu ajutorul celor de la Rent-a-car-otopeni.ro o companie cu experienta in acest domeniu si cu servicii excelente.

Inainte de a alege compania este bine sa prospectezi cu mare atentie piata de profil, avand in vedere ca ponderea cea mai mare a societatilor de rent a car Bucuresti este in mediul online, aloca-ti cateva minute sa analizezi ofertele mai multor companii. Trebuie sa ai in vedere pretul, flota auto de care dispune respective societate si nu in ultimul rand seriozitatea si conditiile de inchiriere pe care aceasta le impune.

Verifica ce oferte iti pune la dispozitie care este pretul total si nu in ultimul rand km daca sunt sau nu nelimitati. Multe companii ofera gratuit un maxim de 100 de km pe zi, depasirea acestuia implica costuri suplimentare, asadar este bine sa gasesti o societate care sa iti puna la dispozitie un numar nelimitat de km pentru fiecare inchiriere.

Vechimea masinilor

Ca sa te simti in siguranta sis a conduci confortabil, va trebuii sa gasesti o agentie de rent a car Bucuresti care sa aiba in flota masini cat mai noi. Poate ca tariful va fi mai mare insa cu siguranta va merita, nu iti vei face griji in privinta confortului, vei conduce o masina cu putini km si vei avea incluse in pret toate taxele. Chiar daca legislatia impune ca masinile ce fac obiectul serviciului de rent a car sa nu aiba o vechime mai mare de 5 ani mai exista si societati care inca inchiriaza modele vechi de masini.

Garantia

Inainte de a lua in calcul inchirierea unei masini va trebuii sa stiti ca in afara de zilele de inchiriere este necesar sa mai achitati si o garantie, valoarea acesteia oscileaza in functie de politica fiecarei companii, in unele situatii porneste de la 100 de euro si poate ajunge la cateva sute. Aici este bine sa gasesti o societate care iti ofera posibilitatea sa inchiriezi masina fara sa mai achiti garantie, la Rent-a-car-otopeni.ro contra unei sume de ban ice reprezinta asigurarea full casco nu va mai fi nevoie sa platesti garantie. Aceasta asigurare are un pret in functie de clasa si de tipul masinii pe care urmeaza s ail inchiriezi la modelele economice de exemplu porneste de la 5 euro pe zi, la masinile din clasa de lux poate ajunge la 20 de euro pe zi. Alegand aceasta asigurare raspunderea ta va fi zero chiar daca esti implicat intr-un eveniment rutier.

Metodele de plata

Este un lucru extreme de important ca inainte de a opta pentru rent a car Bucuresti sa verifici care este metoda de plata acceptata de compania de rent a car Bucuresti cu care doresti sa colaborezi, unele accepta plata in numerar iar altele doar un card de credit. La fel se plateste si depozitul.

Documente necesare

Orice firma de inchirieri auto iti va solicita sa detii un permis de conducere de minim 1 an de zile, in momentul in care te prezinti la sediul agentiei pentru a ridica masina, va trebuii sa ai in original permisul de conducere si cartea de identitate. In momentul intocmirii contractului de inchiriere datele tale din bulletin si din permisul de conducere vor fi trecute.

Contractul

Orice serviciu de rent a car presupune intocmirea unui contract, in acesta vor fi specificate clauze;le si drepturile clientului dar si ale companiei in relatia cu acesta. Este indicat sa aloci ceva timp cu citirea acestuia, daca ins ate grabesti poti in momentul in care vei face rezervarea online sa soliciti si o copie dupa contract pentru a te informa cat se poate de bine. In acest fel vei putea sa eviti taxele suplimentare sau chiar penalitatile.

Analizeaza inainte sa semneti in amanunt starea tehnica si estetica a masinii, daca aceasta prezinta mici zgarieturi sau are ceva probleme la partea mecanica nu ezita sa le bifezi in contract. Daca nu vei face asta risti ca la sfarsit, atunci cand vi sa predai masina, sat i se retina o parte din garantie.

Pe parcursul inchirierii – in momentul in care ai ridicat masina vei fi direct responsabil de buna functionare a acesteia, asadar ai grija sa o conduci cu atentie. Daca vei fi implicat intr-un eveniment rutier ce s-a soldat cu avarii la masina inchiriata suna imediat la compania de inchirieri masini si anunta ce s-a intamplat. O societate care se respecta iti va oferii asistenta rutiera pe toata perioada cat masina se afla in posesia ta. In situatia in care masina se va defecta din cause ce nu tin de tine, trebuie sa stii ca agentia are obligatia ca in cel mai scurt timp sa iti inlocuiasca autoturismul. Asigura-te ca pe toata perioada vei utiliza masina in bune conditii, ca nu vei consuma alcool la volan, aceste lucruri daca nu sunt respectate pot atrage penalizari destul de mari.

In momentul predarii – atunci cand semnezi contractual ve fi trecuta acolo perioada in care masina se afla in chirie, ai grija sa o returnezi la data si ora stabilita, daca ai primit-o cu plinul de carburant trebuie sa o restitui la fel. Agentul care vine sa iti preia autoturismul va verifica starea acestuia, asadar este important sa nu apara defecte pe masina.

Daca ai nevoie de mai multe informatii referitoare la serviciul de Rent a car Bucuresti intra pe Rent-a-car-otopeni.ro si vei gasi tot ce ai nevoie, de asemenea ei iti pun la dispozitie si servicii de inchirieri masini pe termen lung.