Incalzire electrica prin pardoseala

de

Incalzirea electrica prin pardoseala este potrivita pentru casa ta? Cititi mai departe pentru a afla cum functioneaza, cum este instalat si cat costa.

Pentru un sistem electric de incalzire prin pardoseala, o serie de fire electrice sau covorase de incalzire sunt instalate sub podeaua ta. Acest ghid explica modul in care functioneaza pana la ceea ce se intampla in timpul instalarii.

  • Cum functioneaza un sistem electric de incalzire prin pardoseala?
  • La ce temperatura trebuie sa fie incalzirea electrica in pardoseala?
  • Unde poate fi instalat?
  • Cum instalati covorasele sau firele electrice pentru incalzirea in pardoseala?

Cum functioneaza un sistem electric de incalzire prin pardoseala?

Sistemele de incalzire prin pardoseala electrice variaza in functie de putere, de la aproximativ 100W la 200W pe metru patrat. Insa sistemul si puterea pe care o alegeti vor depinde de: dimensiunea si forma camerei cat de bine este izolata camera, precum si tipul de pardoseala pe care il veti avea deasupra.

Incalzirea electrica prin pardoseala este plasata de obicei deasupra unui strat de izolatie pentru pardoseala, pentru a asigura degajarea caldurii de jos in sus. Aceasta este asezata mai intai pe un strat de sapa (nisip si ciment) sau din lemn suspendat (planse pe grinzi).

Cablurile de incalzire sunt apoi conectate la sursa de alimentare si va include, de asemenea, un senzor care ajuta la reglarea temperaturii. Puteti utiliza apoi un termostat pentru a controla temperatura si setarea in prealabil a sistemul.

La ce temperatura trebuie sa fie incalzirea electrica prin pardoseala?

In medie, sistemele electrice functioneaza la aproximativ 25-31 °C. Dar va depinde, partial, de tipul de pardoseala pe care doriti sa o aveti deasupra – cum ar fi covorul sau parchetul laminat.

Unde poate fi instalat?

Se poate instalat oriunde poti obtine o sursa de alimentare electrica. Dar, deoarece sistemele electrice din pardoseala pot fi mai costisitoare si mai putin puternice fata de sistemele traditionale cu apa calda, acestea sunt in general mai potrivite pentru camerele  mici, cum ar fi baile.

Majoritatea (66%) dintre persoanele cu care am discutat despre incalzire electrica prin pardoseala, au instalat-o intr-o singura camera, cel mai frecvent in baia (63%), urmata de bucatarie (32%)

Atunci cand va apucati de acest proiect, daca aveti nevoie de ajutor, puteti cauta pe siteul agruo.ro firmele si persoanele autorizate si competente pentru a instala o astfel de instalatie de incalzire in pardoseala

Cum instalati covorasele sau firele electrice pentru incalzirea in pardoseala?

O serie de fire sunt conectate la covorase cu intervale regulate. Covorasele pot fi asezate pe o podea neteda cu izolare deasupra. Sistemele cu cablu liber nu vin pe o rola (covoras), asa ca pot fi instalate oricum le doriti. Acest lucru le face mult mai flexibile daca aveti o camera cu o forma incomoda. Cu toate acestea, veti dori sa va asigurati ca firele sunt distantate uniform , altfel caldura nu va fi distribuita uniform pe podea.

Deoarece sistemele electrice sunt in general destul de subtiri si usor de montat, ele pot fi mai usor de instalat intr-o camera existenta decat un sistem de incalzire bazat pe apa calda, care necesita ceva spatiu pentru conducte si ar putea implica ridicarea si modificarea podelei.

Instalatie electrica de incalzire prin pardoseala

Incalzirea electrica prin pardoseala este in general mai buna pentru spatii mici si este mult mai usor de modernizat. Acest lucru se datoreaza partial faptului ca sistemele electrice sunt mai putin voluminoase in comparatie cu sistemele traditionale bazate pe apa calda.

In continuare, instalatorul intocmeste un plan pentru a decide unde vor merge covorasele electrice sau firele libere. De asemenea, pe partea superioara se poate aplica un compus auto-nivelant (cum ar fi sapa) pentru a-l mentine in pozitie. Retineti ca tipul de podea pe care o puneti deasupra va afecta si tipul de covoras electric pe care il utilizati si, prin urmare, costul. Un electrician calificat va trebui sa-l conecteze la sursa de energie electrica si sa adauge un termostat.

Cat costa instalarea si functionarea incalzirii prin pardoseala electrica?

Incalzirea electrica prin pardoseala este, de obicei, mai scumpa in comparatie cu incalzirea traditionala bazata pe apa calda si un sistem de incalzire conventional central. Dar, in general, va fi mai ieftin de instalat, deoarece instalarea este mai putin intruziva, mai ales daca este modernizata.