Am inceput sa te inteleg

de

Relativul nestiut al celor mai multi utilizatori a incetat in urma cu 10-15 ani. Imaginile noastre intime exista acum pe un singur site de mass media, viata noastra profesionala pe altul si sentimentele noastre de 140 de caractere pe alta retea. Datele si gusturile noastre date in mediul online ajuta si inregistrarea la site-urile de descarcare a filmelor, de articole vestimentare si produsele alimetare , ajuta firmele sa ofere servicii si oferte personalizate prin intermediul programelor de loialitate.

Aceasta invazie de date ale utilizatorilor ofera noi sanse pentru firme, pentru a intelege si a anticipa nevoilor acestora. De asemenea, creeaza ingrijorari despre viata intima, cat si despre informatiile lor private.

De asemenea, un sondaj recent arata ca majoritatea utilizatorilor sunt ingrijorati despre intimitatea lor. Majoritatea utilizatorilor sunt reticienti cand este vorba despre viata privata.

Acestia considera ca viata privata este foarte importanta, dar nu iau masuri pentru protejarea informatiilor private, pentru ca cosidera ca informatiile personale sunt confidentiale. Sunt, insa si utilizatori care sunt indiferenti fata de protejarea vietii private si nu le pasa daca informatiile lor sunt partajate sau vandute.

Faptul ca pe majoritatea utilizatorilor ii ingrijoreaza intimitatea informatiilor, nu ar trebui sa fie surprinzator; cantitatea mare de date pe care o distribuie in mediul online sau o memoreaza pe smartphone-uri, mareste sustragerea de informatii de pe Internet, cum ar fi strangerea datelor personale de pe dispozitivele activate.

In ciuda invaziei de informatii ale utilizatorilor, care sunt stranse, memorate si partajate, Guvernele s-au luptat pentru obtinerea solutiilor menite sa protejeze viata utilizatorilor. Majoritatea persoanelor au invatat sa fie responsabili si atenti in jurul atunci cand introduc codul PIN la un ATM, cand folosesc tablete sau dispozitive in locuri publice.

 

Constientizarea este un punct forte si ajuta la limitarea filtrelor pentru protejarea confidentialitatii informatiilor. In concluzie, masurile pe care utilizatorii ar trebui sa le adopte sunt: utilizarea de parole puternice, citirea politicilor de confidentialitate inainte de a se inregistra pe site-uri si evitarea folosirii conturilor publice prin Wi-Fi-urile publice.