Incerci sa slabesti dar nu vezi rezultate? Alternative la 5 metode populare de slabit

de

Ai decis in urma cu ceva vreme sa scapi de kilograme nedorite si, desi ai aplicat cele mai cunoscute metode pentru a-ti atinge acest obiectiv, nu vezi rezultate? Nu te grabi sa iti etichetezi eforturile drept un esec si sa renunti la un stil de viata activ. Este posibil ca metodele folosite sa nu serveasca scopurilor tale.

Iata, in continuare, cateva sugestii vizavi de cum anume poti inlocui aceste metode pentru a incepe sa te bucuri de un stil de viata activ, care sa nu te streseze si care sa te mentina sanatos:

  1. Numararea caloriilor

Nu este neaparat necesar sa numeri caloriile consumate pentru ca, asa cum poate stii, nu toate caloriile sunt la fel. Incearca, mai degraba, sa elimini alimentele procesate, si sa introduci multe legume, fructe, seminte, si nuci. Bea apa suficienta si opreste-te din mancat inainte sa simti senzatia de satietate. Pe scurt, orienteaza-te catre a-ti forma un obicei din a alege alimentele sanatoase.

  1. Folosirea unei aplicatii sau unui gadget fitness

Urmarirea progresului pe care il faci poate fi stresanta si iti poate da, adesea, o senzatie de esec care te va descuraja. O alternativa este sa iti focusezi energia pe rutina de exercitii. Nu ai nevoie de un gadget care sa iti spuna daca ai muncit suficient ÔÇô corpul iti va semnala acest lucru prin respiratie greoaie, transpiratie, si dureri musculare. Progresul va aparea indiferent daca il urmaresti cu atentie sau nu. In schimb, este mai important sa accepti ca acesta se va petrece in ritmul impus de organismul tau.

  1. Cantarirea zilnica sau saptamanala

Poate iti doresti sa slabesti rapid, insa realitatea este ca greutatea noastra fluctueaza de-a lungul vietii, si depinde de mai multi factori decat dieta si rutina de exercitii. Daca urcatul pe cantar te descurajeaza, poti renunta la el pentru o vreme sau de tot. Numarul de kilograme nu este un indicator de incredere al nivelului tau de fitness. In plus, este posibil si sa nu vezi schimbarile dorite afisate pe cantar deoarece corpul tau inlocuieste grasimea cu muschii mai dezvoltati.

  1. Urmarea unei rutine de fitness care dureaza mai mult de 8 ore pe saptamana

In ce priveste exercitiile fizice, calitatea este mai importanta decat cantitatea. Un exces de activitate fizica ÔÇô de exemplu, in cazul exercitiilor cardio ÔÇô poate dauna metabolismului. In general, se considera ca intre trei si sase sesiuni de exercitii fizice, cu o durata de 40 de minute, sunt suficiente intr-o saptamana. Daca ai o rutina de exercitii fizice intense, inlocuieste-0, 1-2 zile pe saptamana, cu mersul in aer liber sau exercitii usoare pe un aparat de vaslit.

  1. Limitarea caloriilor

Un numar limitat de calorii iti poate determina corpul sa iti incetineasca metabolismul si, drept rezultat, nu numai ca nu vei slabi, dar te poti ingrasa. In acest caz este valabila sugestia de mai devreme ÔÇô concentreaza-te pe o dieta sanatoasa, variata, care sa iti ofere energie.