Incredibil cum Facebook, este cea mai utilizata retea de socializare.

de

Această uimitoare cale de comunicare, a fost creeata în 2004 de către Mark Zuckerberg, pe atunci un tânăr student la Universitatea Harvard. Studia informatica, în ciuda faptului că tatăl lui a fost stomatolog iar mama lui psiholog.

Ini╚Ťial era o cale de socializare ├«n interiorul Universit─â╚Ťii pentru studen╚Ťi, iar mai apoi s-a extins ╚Öi c─âtre alte Universit─â╚Ťi americane. Abea din 2006 re╚Ťeaua este disponibil─â tuturor, fiind necesar─â doar o ├«nregistrare simpl─â.

Cu to╚Ťii ╚Ötim s─â folosim o adres─â de e-mail ╚Öi bine├«n╚Ťeles o parol─â. Pe l├óng─â aceste 2 lucruri de baz─â ├«n formularul de ├«nscriere, ├«nt├ómpin─âm ╚Öi c├óteva ├«ntreb─âri personale, pentru siguran╚Ť─â. ├Än cazul ├«n care uit─âm parola, sau alte situa╚Ťii.

La sfârșitul anului 2015 s-au înregistrat 8.500.000 de conturi active-Facebook. Subliniez faptul că acestea doar în România.

Interesant pentru toat─â lumea este faptul c─â aceast─â platform─â de socializare ne u╚Öureaz─â ├«ntradev─âr traiul ├«n anumite situa╚Ťii. Chiar dac─â defapt facebook-ul este doar gardianul unei celule, pentru c─â ne ├«nchide la propriu de multe ori ├«ntre patru pere╚Ťi, trebuie s─â vedem partea bun─â a lucrurilor.

1. Faptul c─â putem lua leg─âtura cu persoane cunoscute din diferite col╚Ťuri ale ╚Ť─ârii sau ale lumii. Persoane cu care ├«ntr-un anumit moment am rupt leg─âtura, din diferite motive, iar acum avem ╚Öansa s─â o relu─âm doar tast├óndu-I numele. Iar apoi sa-i putem contacta ╚Öi prin apeluri video.

2. Faptul c─â putem anun╚Ťa evenimente, foarte rapid ╚Öi eficient f─âr─â s─â facem eforturi. F─âr─â bagaje,f─âr─â c─âl─âtorii ╚Öi mai ales f─âr─â timp pierdut. Creem un fi╚Öier, cu toate datele ╚Öi imaginile necesare ╚Öi cu un simplu click persoana respectiv─â, indiferent de locul ├«n care se afl─â..prime╚Öte ceea ce tu vrei s─â afle.

3. Suntem la curent cu ╚Ötirile din toate col╚Ťurile ╚Ť─ârii, cu evenimente care s-au desf─â╚Öurat care sunt ├«n curs de desf─â╚Öurare ╚Öi mai ales care urmeaz─â s─â se desf─â╚Öoare. Recenzii, grupuri unde se pun ├«ntreb─âri ╚Öi se dau sfaturi, sondaje ╚Öi multe altele.

Cea mai rea parte din toate aceste avantaje const─â ├«n obiceiul majorit─â╚Ťii de a tinde spre exagerare ╚Öi obsesie. Orice consum─âm, fie ├«n mediul online sau ofline trebuie s─â aib─â o limit─â. O limit─â conturat─â de bun sim╚Ť ╚Öi cuget.

Nici o re╚Ťea de socializare nu trebuie s─â ne rup─â de realitate, indiferent c├ót de multe avantaje ne ofer─â.

Facebook este unul din cele mai avantajoase c─âi de comunicare, dar cea mai sigur─â este ├«n via╚Ť─â real─â.