Incredibil cum Facebook, este cea mai utilizata retea de socializare.

de

Această uimitoare cale de comunicare, a fost creeata în 2004 de către Mark Zuckerberg, pe atunci un tânăr student la Universitatea Harvard. Studia informatica, în ciuda faptului că tatăl lui a fost stomatolog iar mama lui psiholog.

Inițial era o cale de socializare în interiorul Universității pentru studenți, iar mai apoi s-a extins și către alte Universități americane. Abea din 2006 rețeaua este disponibilă tuturor, fiind necesară doar o înregistrare simplă.

Cu toții știm să folosim o adresă de e-mail și bineînțeles o parolă. Pe lângă aceste 2 lucruri de bază în formularul de înscriere, întâmpinăm și câteva întrebări personale, pentru siguranță. În cazul în care uităm parola, sau alte situații.

La sfârșitul anului 2015 s-au înregistrat 8.500.000 de conturi active-Facebook. Subliniez faptul că acestea doar în România.

Interesant pentru toată lumea este faptul că această platformă de socializare ne ușurează întradevăr traiul în anumite situații. Chiar dacă defapt facebook-ul este doar gardianul unei celule, pentru că ne închide la propriu de multe ori între patru pereți, trebuie să vedem partea bună a lucrurilor.

1. Faptul că putem lua legătura cu persoane cunoscute din diferite colțuri ale țării sau ale lumii. Persoane cu care într-un anumit moment am rupt legătura, din diferite motive, iar acum avem șansa să o reluăm doar tastându-I numele. Iar apoi sa-i putem contacta și prin apeluri video.

2. Faptul că putem anunța evenimente, foarte rapid și eficient fără să facem eforturi. Fără bagaje,fără călătorii și mai ales fără timp pierdut. Creem un fișier, cu toate datele și imaginile necesare și cu un simplu click persoana respectivă, indiferent de locul în care se află..primește ceea ce tu vrei să afle.

3. Suntem la curent cu știrile din toate colțurile țării, cu evenimente care s-au desfășurat care sunt în curs de desfășurare și mai ales care urmează să se desfășoare. Recenzii, grupuri unde se pun întrebări și se dau sfaturi, sondaje și multe altele.

Cea mai rea parte din toate aceste avantaje constă în obiceiul majorității de a tinde spre exagerare și obsesie. Orice consumăm, fie în mediul online sau ofline trebuie să aibă o limită. O limită conturată de bun simț și cuget.

Nici o rețea de socializare nu trebuie să ne rupă de realitate, indiferent cât de multe avantaje ne oferă.

Facebook este unul din cele mai avantajoase căi de comunicare, dar cea mai sigură este în viață reală.