Informatii pe care trebuie sa le stiti despre inalbirea si igiena orala

de

O parte din persoane isi pun intrebarea daca albirea dintilor este o realitate stiintifica. Raspunsul este sigur ca da, chimia din spatele gelurilor de ingrijire si albire a dintilor da rezultate atunci cand tratamentele sunt folosite in conformitate cu prospectul respectiv sau cu recomandarile unui medic stomatolog.

Produsele folosite pentru inalbirea dintilor functioneaza prin expunerea dintilor la unele chimicale (recomandat in conditii etanse) care pornesc proces chimic de oxigenare si difuzie prin care dintii se inalbesc. O clinica stomatologica de ultima generatie poate oferi acest tratament pe langa celelalte servicii clasice de ingrijire a dintilor.

Un medic stomatolog v-ar putea directiona spre un tratament de calitate si catre tipul de seringi cu gel necesara pentru a obtine rezultatele dorite. Dintii care sunt putin patati ar putea avea imbunatatiri vizibile dupa utilizarea a trei doze, in timp ce dintii foarte patati ar putea avea nevoie de un tratament mai extins de cu pana la noua seringi. Ar merita sa mentionam ca orice persoana face un astfel de tratament va suferi de gingii iritate pe durata tratamentului, dar nu exista cazuri de deteriorare grava a gingiilor. Durata pentru care rezultatul albirii este vazut poate fi diferita de la caz la caz, medicii de la Denta Sym spun ca nu este necesara o aplicare a gelului mai frecvent decat o data la fiecare 3-6 luni (in functie si de rutina de igiena a gurii si alimentatia fiecarui individ). Nu se recomanda urmarea unui tratament de albire a dintilor inainte de varsta de 15 ani, intrucat dintii permanenti trebuie sa fie complet dezvoltati ca un astfel de tratament sa aiba eficienta maxima. Nu s-a studiat efectul gelurilor de albire asupra dintilor de lapte.

Un alt mod de a va pastra sanatatea dintilor este remineralizarea. Saliva exista constant in gura, indeparteaza resturile alimentare si stimuland colonizarea bacteriilor existente. In acest proces, proteinele, vitaminele si mineralele care se afla saliva sunt absorbite de suprafata dintilor. Remeniralizarea unei fisuri cu potential de carie poate avea loc doar inainte de aparitia completa a cariei.

Acest proces este realizat prin ionii de calciu si flor gasiti in gura. Luand in considerare faptul ca cantitatea de calciu si flor din saliva nu variaza semnficativ in functie de alimentele consumate, singura metoda de preventie in fata cariilor este mentinerea igienei orale prin utilizarea produselor specifice cu continut ridicat de calciu si flor, si prin consultatii regulate de catre un medic stomatolog.

O clinica stomatologica poate sa va puna la dispozitie cele mai bune tratamente dentare, indiferent de tipul problemelor pe care le aveti. Inalbirea dintilor] este numai una din variantele care pot face diferenta pentru sanatatea dvs..